Nakon završetka sezone grijanja počinju radovi u Novom Zagrebu, bit će i obustave isporuke tople vode

Radovi u Vatikanskoj ulci (foto: Zagreb.info)

U rubrici “Vi pitate, mi odgovaramo”, za koju pitanja primamo na mail [email protected], čitateljica nas je pitala kakvi se to radovi izvode u Vatikanskoj ulici, između kvartova Dugave i Travno u Novom Zagrebu.

Od HEP-TOPINARSTVA dobili smo sljedeći odgovor:

Tijekom proljeća i ljeta ove godine HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. nastavlja s provođenjem radova koji su dio projekta Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba u sklopu kojeg se planira u razdoblju od 2021. do 2023. revitalizirati jedna trećina, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže. Ukupna je vrijednost projekta 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ciljevi projekta su povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava, povećanje pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom, smanjenje toplinskih gubitaka, smanjenje gubitaka nadopune pogonske vode, smanjenje broja hitnih intervencija u sustavu i smanjenje emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. je o planiranim radovima koji će se provoditi tijekom 2022. u sklopu projekta obavijestilo nadležna vijeća gradskih četvrti, pa je tako o svim radovima koji će se provoditi u istočnom dijelu Novog Zagreba obavješteno Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb – istok. Na lokaciji Vatikanske ulice HEP-TOPLINARSTVO d.o.o je započelo s pripremom gradilišta na kojima će se vršiti revitalizacija, a nakon završetka ogrjevne sezone u svibnju 2022. HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. će započeti sa strojarskim dijelom radova uslijed kojih će dolaziti do povremenih obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima. O točnim terminima obustava krajnji kupci će biti pravovremeno obaviješteni putem medija, web stranice projekta www.vrelovod-zagreb.hr i web stranice HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. www.hep.hr/toplinarstvo.

Komentari