NAKON VRUĆINA STIŽE PREOKRET: Temperatura će pasti za i 10 °C, pogledajte što nas očekuje u Zagrebu!

Ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Kraj vikenda obilježit će visoke temperature, ali dobra vijest je da će noći biti svježije. Idući tjedna očekuje nas osjetno osvježenje, ali ne zadugo.

Pretežno sunčano uz većinom slab vjetar bit će u nedjelju u Zagrebu uz najvišu dnevnu temperatura zraka oko 32 °C, a na vrhovima okolnog gorja oko 26 °C. Još toplije bit će u ponedjeljak, ali uz umjerenu naoblaku. Zbog visokih temperatura, izdano je “žuto upozorenje” iz DHMZ-a.

“Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece”, poručili su.

Osjetna promjena stiže idući dan kada će pored kiše i pljuskova, temperatura pasti za oko 10 Celzijevih stupnjeva. Tako će maksimalna dnevna temperatura iznositi 24 °C. Već od srijede vraćaju se vrućine.

Prognoza za Zagreb (Screenshot DHMZ)

Prognoza za ostatak Hrvatske

“Na kopnu početkom tjedna sunčano i još toplije, zatim u utorak nestabilno uz lokalne pljuskove. Zapuhat će sjeverni vjetar i bit će malo manje vruće. U srijedu prolazno sunčanije, malo kiše može pasti uglavnom u Slavoniji, danju će biti nekima ugodnije, ali sredinom dana ipak vruće.

Sunce nas, dakle, nastavlja pošteno grijati bar do sredine idućeg tjedna. I dok je opasnost od vrućine manje izražena na kopnu, UV indeks vrlo je visok gotovo posvuda pa je izlaganje suncu sredinom dana najbolje ograničiti – ako je moguće”, prognozirao je za HRT meteorolog Izidor Pelajić.


Komentari