Nakon što su objavile da obustavljaju rad udruge koja spašava napuštene njuške, brojni Zagrepčani su im priskočili u pomoć

Foto: Pixabay/ Ilustracija

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja “Hrabre njuške” prije tri dana objavila je da obustavljaju svoj rad zbog dugova.

“Udruga Hrabre njuške do daljnjeg obustavlja preuzimanje novih štićenika i provođenje USV projekta. Dok neke hvata jeza što i dalje moraju nositi maske, nas hvata jeza što ne znamo hoćemo li moći nahraniti njuške.

Dok neke muči pitanje “cijepiti se ili ne”, nas muči pitanje “spasiti život ili ne”. Dok neki razmišljaju kamo će za Novu, mi razmišljamo hoćemo li do Nove uopće postojati. Da, same smo izabrale život kakav živimo. Nitko nas nije natjerao na “sve ovo”. Bile smo svjesne u što se upuštamo, bile smo svjesne što nas čeka, bile smo svjesne da će biti teško. Ali, dotakle smo dno i pitanje je hoćemo li se moći vratiti. Kao da je sve stalo, teže nam je nego ikad”, otkrili su iz udruge.

Tvrde da su samo u ambulantama imaju dug od 50 tisuća kuna. Ova poruka nije ostavila Zagrepčane ravnodušnima te su brojni priskočili u pomoć kako bi Hrabre njuške i dalje mogle spašavati one kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ne znamo što drugo reći. Isključivo zahvaljujući vama i vašoj dobroj volji, dijeljenju objava i odricanja – vjerujemo da ćemo vrlo brzo riješiti dug prema veterinarima. To znači da rad udruge ipak neće biti obustavljen. Kad se male ruke i šape slože, sve se može”, poručuju iz udruge.

Do otplate duga dijeli ih još malo, a na svom Facebook profilu otkrili su kako im možete pomoći:

Komentari