Nakon što je rekao da je ‘povrijedio sveti prostor’, Don Stojić zagrlio Marija Valentića: ‘Sada smo prijatelji’

Foto: Facebook

U ponedjeljak navečer Mario Valentić i Šimun Cimerman objavili su na društvenim mrežama videozapis na kojemu se vidi kako Mario Valentić vježba usred crkve.

Trebala je to, kako navodi Valentić, biti poruka Stožeru i Vladi Andreja Plenkovića, prema kojemu Valentić traži ”jednakost za sve” koji su naknadno izbrisali. Smatra i kako su činom zatvaranja teretana, neopravdano napadnuti vjernici, oni koji isto redovito vježbaju u teretanama.

Takav je potez naišao na osude vjernika, a tada se oglasio i Don Stojić te je napisao kako je to ‘povreda svetog prostora’.

“U potpunosti razumijem ogorčenje i teškoće gosp. Valentića i gosp. Cimermana uzrokovano novim mjerama. Također, podržavam njihovo pravo na izražavanje vlastitih misli i stavova, ali ne tako da pritom oskvrnjuju i obezvrjeđuju mjesto na kojem tisuće ljude u molitvi pronalazi snagu i nadu za nošenje svojih svakodnevnih životnih križeva”, napisao je, između ostalog, župnik, don Damir Stojić u utorak da bi u srijedu navečer objavio fotografiju s Marijem Valentićem.

“Danas sam stekao novog prijatelja! Bogu hvala!”, napisao je Don Stojić.

Danas sam stekao novog prijatelja! Bogu hvala! #milosrđe #friends #opraštanje #kava #fitness #svetamatislobode

Objavljuje Don Damir StojićSrijeda, 2. prosinca 2020.

 


Komentari