NAKON HDZ-A OPAKO SE NARUGALI I SDP-U: ‘Cijela Hrvatska rasprodati se može, kad se u partijama ruke male slože’

Nakon što je Slobodna Hrvatska posjetila HDZ, danas su predali pismo i šefu SDP-a u kojem su se narugali SDP-u kojeg prozivaju da je najveći partner HDZ-a.

“Dragi Davore,

vjerujemo da si vidio našu ispriku HDZ-u. Smatramo da ona nije potpuna bez isprike SDP-u jer: “Jedna duša, a vas dvoje”. I zato smo danas ovdje.

Došli smo apelirati na tebe da se pobrineš kako bi HDZ ostvario željeni rezultat na predstojećim izborima: 99% glasova. To nije moguće bez predivne harmonije i međusobnog nadopunjavanja između vas i njih.

SDP je uvijek baštinio europske vrijednosti te je sa HDZ-om Europi dao mnoge hrvatske vrijednosti: telekomunikacije, INA-u, mlade i obrazovane ljude… Ovakav hrvatski doprinos europskim vrijednostima bio bi nemoguć bez drugarstva SDP-a i HDZ-a te je to jasan dokaz kako se cijela Hrvatska rasprodati može, kad se u partijama ruke male slože.

Iako je SDP-ova socdemokracija uvjerljiva kao i HDZ-ovo domoljublje i demokršćanstvo, smatramo da ima još prostora za napredak. Sistemska korupcija nije ugrožena dokle god su SDP i HDZ zajedno na istoj partijskoj liniji, ali možete još bolje! Velika koalicija ima svu našu podršku i nadamo se da ćete nastaviti s tim projektom i nakon ovih izbora.  SDP je bio dvaput na vlasti i dokazao dva puta da je partner na kojeg se može računati u očuvanju postojećeg stanja i zato vam se obraćamo za pomoć u našoj pro-HDZ kampanji.

Dokaz da je SDP na pravom putu dokazuju i naši simpatizeri, koji kažu da su tijekom traženja plastičnih boca već nekoliko puta naišli i na staklenku Nutelle te da stvarno ona sada ima poseban “šmek”. Ako to nije pobjeda socijalne demokracije plaćene 60.000 kuna mjesečno po eurozastupniku – ne znamo što jest.

Sigurnim smjerom, do pobjede i ponovnog ujedinjenja!”, stoji u pismu koje su uručili Bernardiću.

Podsjetimo, nedavno su čanovi iste stranke uputili “emotivno pismo” predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću, nositelju HDZ-ove izborne liste Karlu Ressleru, kao i “ostalim najvećim Hrvatima”. U pismu su ironično pozvali hrvatske birače da na skorašnjim izborima za Europski parlament glas daju HDZ-ovim kandidatima, ispričali su se toj stranci što su se uopće kandidirali za izbore te poručili kako će sve manje od 99 posto glasova za HDZ biti izborna prijevara.


Komentari