Najtopliji zadnji dan veljače u povijesti mjerenja! Na tri postaje u Zagrebu oboreni rekordi

FOTO: Facebook

28. veljače 2019. na više metorološhim postaja DHMZ-a oboreni su temperaturni rekordi. Među ostalima na popisu su se našle i tri postaje u Zagrebu: Pleso, Maksimir i Grič.

Prema podacima, koji se još trebaju i službeno potvrditi, nova najviša dnevna temperatura zraka na dan 28. veljače iznosila je:

Zagreb Pleso 23,2 °C

Zagreb Maksimir 22,6 °C

Varaždin 22,5 °C


Bjelovar i Križevci 22,0 °C

Krapina 21,6 °C

Sisak 23,5 °C

Na postaji Zagreb Grič je s 21,6 °C izjednačen je rekord postignut 16. veljače 1998. godine.

“Kasnije analize vjerojatno će otkriti još poneku za veljaču ekstremno visoku vrijednost, primjereniju kraju svibnja, gdjegdje čak i početku lipnja, a ne zimskom mjesecu”, kazao je Zoran Vakula, a prenosi HRT.

I u nastavku ovoga tjedna i početkom novoga bit će relativno toplo, ali ne kao u četvrtak, uz uglavnom manji dnevni hod temperature.

“U većini kontinentalne Hrvatske jutra će biti toplija, a poslijepodneva svježija. Na Jadranu će pak i najniža jutarnja temperatura i najviša poslijepodneva uglavnom biti viša nego u četvrtak. Pogled na nebesku vedrinu remetit će povremeni oblaci, iz kojih će mjestimice pasti i malo kiše, osobito u petak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Zbog pada temperature u najvišem gorju može zalepršati i poneka snježna pahulja. Tijekom većinom suhe nedjelje tlak će zraka padati, a jugozapadnjak i jugo jačati pa će početkom novoga tjedna biti vjetrovito, uz češću kišu, ponegdje vjerojatno i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom”, prognozirao je Vakula.

Sljedeći tjedan očekuje se nešto kiše. Koliko? U svakom slučaju, više nego ovaj tjedan.

Komentari

loading...
-->