‘Najskuplja zagrebačka ulica’ ni nakon dugogodišnjih radova nije gotova: Djeca svakodnevno moraju prelaziti raskopanu cestu

Screenshot: Facebook

Stanovnici Brestja žele da se njihova 6-godišnja agonija s loše organiziranom obnovom infrastrukture na Brestovečkoj cesti konačno privede kraju. Zbog toga organiziraju prosvjed.

Građanska inicijativa Volim Brestje organizira prosvjed u petak, 27. rujna, u 17.30 sati kod Mjesnog doma Staro Brestje, Brestovečka 55, Sesvete.

Osim same ceste, radovi su donijeli i druge probleme.

U Brestju se iznajmljuju kuće za dječje jaslice jer, kako tvrde nadležni, za proširenje vrtića nema novca. Jedna od takvih kuća nalazi se na samoj Brestovečkoj ulici koja se rekonstruira već skoro šest godina. Zbog radova, djeca iz jaslica ne mogu izaći u dvorište.

Vrtić i autobusna stanica nalaze su u neposrednoj blizini radova i ceste te velik broj djece tamo svakodnevno prolazi. Također, učenici na putu do škole hodaju po nogostupu preko kojeg se voze bageri. Zbog toga, pravobraniteljica za djecu zatražila je očitovanje pročelnika Dinka Bilića iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i zahtijevala poduzimanje žurnih mjera kojima će se otkloniti potencijalno stradavanje djece.

Članovi Inicijative smatraju kako je u šest godina, koliko radovi na Brestovečkoj traju, izdvojena tolika količina novca da je to čini najskupljom ulicom u Zagrebu te da je za te novce moglo biti izgrađeno još nekoliko pravih vrtića.

Uz dugogodišnje radove, stanovnici Brestja slušali su razna obećanja. 

Prosvjedom će zahtijevati da se ulica asfaltira, rekonstruira i završi do kraja ove godine, a ne da se radovi produže na iduću godinu. Gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je svoj dolazak na prosvjed, a građani pozivaju i pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivicu Lovrića, inače stanovnika Brestja.

Screenshot: Facebook


Komentari