Najpopularniji političar u Hrvata otkrio hoće li biti strožih mjera zbog epidemije virusa

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Kandidat za Hrvatski sabor koji je dobio najviše preferncijalnih glasova, Vili Beroš iz HDZ-a, na ulasku u zgradu Vlade komentirao je izborni rezultat, kao i moguće uvođenje novih mjera u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Komentirajući velik broj preferencijalnih glasova koje je osvojio, čak i više od šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića, Beroš je rekao da su izborne jedinice različite i zahvalio svim biračima koji su zaokružili njegovo ime.

Upitan hoće li se nakon izbora postrožiti mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa, Beroš je rekao da se cijelo vrijeme razgovara i prati epidemiološka situacija.

“Kada bude vrijeme za uvođenje mjera, one će biti donesene”, rekao je Beroš.

Ponovio je da se nada da sinoćnji izborni stožeri stranaka neće biti novi rasadnici koronavirusa.

“Sve je moguće, ali se nadam da neće biti, bili smo na otvorenom, mjerila se temperatura, dezinficirale su se ruke”, rekao je Beroš, dodavši da je osobno izbjegavao grljenje i ljubljenje, ali da je i toga bilo u stožerima.

Što se tiče stanja u Srbiji, ono se prati i razmatraju se sve opcije, rekao je Beroš.

“Pokušavamo prvo s mjerama koje su blaže, nadzor u klubovima je polučio rezultate i nemamo novooboljelih, ono što nije dobro je problem obiteljskih okupljanja pa razmatramo mogućnosti koje će se eventualno odnositi na takve vrste okupljanja”, rekao je Beroš.

Upitan hoće li ostati na čelu Ministarstva zdravstva i u novoj vladi, Beroš je rekao da je zdravstvena politika njegov fokus i da će prihvatiti mjesto, ukoliko bude takav dogovor, objavio je N1.

”Razgovarali smo o situaciju sa Slovenijom. Moramo paziti na to koliko imamo zaštitne opreme, razgovaramo kako nabaviti, što se tiče Sloveniji intenzivirat ćemo s njima razgovore na stručnoj razini”, izjavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak nakon sastanka Stožera s Vladom u Banskim dvorima.

Dodao je da nam ne prijeti nestašica maski.

“Možemo reći na iskustva koja imamo iz inozemstva, da ćemo otvoriti škole”, pojasnio je Capak dodajući da ipak sve ovisi o situaciji.

“Mi mislimo da se naša epidemiološka situacija neće pogoršavati. Uvijek ima mjesta da se zaoštravaju mjere. Kontroliramo žarišta. Uvijek postoji ta mogućnost za pooštravanje mjera. Preporučujemo građanima da u zatvorenim prostorima nose maske te da izbjegavaju veća okupljanja kao i putovanja”, kazao je Capak.

“Prate se mjesta rizika, pa su obiteljska okupljanja tema razgovora, ako ne budemo mogli iskomunicirat išle bi nove mjere kao što je smanjenje broja ljudi”, kazala je ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

U Hrvatskoj danas 69 novozaraženih koronavirusom: Evo koliko ih je u Zagrebu i okolici


Komentari