Najnovije brojke koronavirusa: Evo koliko je u Zagrebu oboljelih, a koliko ih se cijepilo

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Epidemiološki nadzor zaraza koronavirusom, zabilježilo je na području grada 209 novih slučajeva u protekla 24 sata.

Između ostalog, kako javlja Hrvatski zavod za javno zdravstvo,  u proteklih 24 sata se oporavilo  248 360, osoba što je u usporedbi s jučerašnjim danom, porast od 54 osobe. No, nažalost je također i jedna osoba preminula u bolnici.  više, nego jučer. U bolnici je od ove bolesti preminula jedna osoba

HZJZ je također objavio kako je Služba za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“  provela 257 PCR testiranja, a njih 110 je bilo pozitivno.

U protekla su se 24 sata također na području grada cijepile dvije osobe, od toga jedna boosterom, a druga prvom dozom.

“Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 108 oboljelih osoba. 13 su kontakti covid pozitivnih, jedna je doputovala iz Austrije, 24 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 49 osoba poslana je uputa o mjerama, a dvije su obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 16 osoba obrada je u tijeku, dok je kod tri osobe moguća izloženost na radnom mjestu” prepričali su iz NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar”.

Također, pet pozitivnih korisnika otkriveno je u zagrebačkim domovima za umirovljenike i drugim ustanovama socijalne skrbi.

Komentari