Najmodernija bolnica za liječenje karcinoma nalazi se pored Zagreba i prima uputnice preko HZZO-a

Screenshot: Facebook

Odlukom Ministarstva zdravstva poliklinika Radiochirurgia Zagreb, sa sjedištem u Svetoj Nedjelji, dobila je status specijalne bolnice.

Time je Radiochirurgia Zagreb postala najmodernija specijalna bolnica za liječenje karcinoma u Hrvatskoj i regiji.

Pacijenti tamo mogu na jednom mjestu obaviti cjelokupnu dijagnostiku i, ako je potrebno, operativni kirurški zahvat, liječenje radiokirurgijom i redovito postoperativno praćenje zdravstvenog stanja. Radiokirurški zahvati obavljaju se na uputnicu HZZO-a.

Bolnica uvodi u praksu suvremenu hibridnu kirurgiju koja kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom. Nova operacijska dvorana raspolaže tzv. image guiding sustavom koji liječnicima omogućava operativne zahvate uz računalni prikaz svih relevantnih snimaka područja koje se operira u stvarnom vremenu.

Dvorana koristi i tzv. Light Vision tehnologiju koja operateru omogućava lako razlikovanje tumorskoga tkiva i limfnih čvorova. Riječ o najnovijoj japanskoj tehnologiji koja se po prvi put koristi na našim prostorima u otvorenoj abdominalnoj kirurgiji.


Uz to, bolnica raspolaže intra-operativnim C lukom koji ima rezoluciju CT uređaja i liječnicima omogućava vrlo precizno slikovno navođenje tijekom operacije.

Bolnica ima i najsuvremeniji uređaj za zaustavljanje krvarenja na velikim površinama, kao i vrhunsku tehnologiju plazma sterilizacije zraka u svim prostorijama bolnice, za maksimalnu zaštitu pacijenata od infekcije.

Dvorana je napravljena od specijalnih materijala te je pod tlakom i prozračuje se posebnim sustavima koji omogućavaju trenutno najmoderniju dostupnu antibakterijsku zaštitu.

Bolnica je, također, opremljena ultrazvučnim kavitronom, sustavom za uništenje tumorskog tkiva koji pošteđuje krvne žile, kao i najsuvremenijom laparoskopskom opremom, stoji u priopćenju.

Komentari

loading...