NAJGORA SITUACIJA JE U ZAGREBU: Objavljena nova korona karta

Foto: ECDC

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) ovog je četvrtka objavio novu “korona kartu”. Situacija u Hrvatskoj nije se značajno promijenila te je cijela zemlja i dalje u “crvenom”, a Zagreb se promijenio u “tamno crveno”.

Crvena boja na karti znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto i područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500. S druge strane, tamno označava crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Na području Zagreba u protekla 24 sata kod 465 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom, objavio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Nadalje, trenutno je u 2388 aktivnih slučajeva zaraze u glavnom gradu Hrvatske.

Gledajući cjelokupnu sliku, najbolja epidemiološka situacija je u Poljskoj, Češkoj i Danskoj. U tamno crvenoj boji je cijela Slovenija te baltičke zemlje Litva i Estonija. Epidemiološka karta objavljuje se svaki tjedan, temeljem 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Komentari