‘NAJBRŽI NA TRUBI I ZABORAVLJANJU PROMETNIH PRAVILA’ Zagrepčani zgroženi ponašanjem vozača: ‘Najgori su oni koji voze nabrijane aute’

Gužva u prometu (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ovaj tjedan održala se akcija zagrebačke policije pod nazivom “Dan ljubaznosti u prometu”. Kultura i tolerancija između vozača je iznimno važna, a koliko su toga svjesni vozači u glavnom gradu Hrvatske odlučili smo doznati putem fotoankete na Facebook profilu portala Zagreb.info.

Povodom spomenute akcije, postavili smo pitanje “Kakvi su Zagrepčani vozači?“. Sudeći po komentarima, čini se da građani imaju puno pritužbi na kulturu drugih.

‘Od slaloma do nepoštivanja razmaka’

“Trenutno živim u stanu iznad jednog malo prometnijeg raskrižja i dosta promatram vozače i promet i jednu stvar nisam dokučila- zašto Zagrepčani toliko vole trubu?! Trubite ako je netko prespor, prebrz, previše ulijevo, previše udesno, jer ne starta prije zelenog, kao upozorenje jer ste u blizini”, napisala je jedna čitateljica.

“Živim i radim u Zagrebu i za volanom sam svaki dan. Moram reći da se svačega nagledam po cestama i ne znam jesu li gori vozači sa zagrebačkim ili stranim pločicama. Većina vozača po Zagrebu vozi katastrofalno, ponajprije vozači nabrijanih vozila, od slaloma i nepropisnog prestrojavanja do nepoštivanja razmaka i zaglavljivanja u križanjima i blokiranja prolaza vozačima sa sporednih ulica jer je “njima bilo zeleno”, a o situacijama gdje sam zamalo sudjelovao u sudaru mogu napisati čitave knjige”, požalio se čitatelj.

‘Misle da su nedodirljivi’

No tu nije kraj nezadovoljstvu vozača.

“Grozni, misle da su nedodirljivi i uvijek u pravu, a pravila i propisi za njih ne vrijede. Strašno” “Većina nekulturna, a pogotovo ovi koji voze nabrijane aute”, “Najbrži na trubi i zaboravljanju prometnih pravila!”, “Ne kreću na zeleno nego čekaju žuto, sebični, tromi, bez života. Ovi dobri se ne primijete u toj gomili sebičnosti. Ne daj Bože da padne kiša….”, još su neki komentari.

Jedna čitateljica smatra da bi vozači trebali smanjiti upotrebu mobitela.

“Svi bi bili bolji vozači kad ne bi upotrebljavali mobitele u vožnji pisali poruke pregledali objave tako da se nažalost događa svašta”, poručila je.

Našla se tu i jedna pohvala.

“Jedino na pješačkom prelazu su za pohvalu pješake propuštaju, a ako s autom dolaziš bez prednosti prolaza nema šanse da netko te propusti i ima malo arogancije ako nemaš ZG tablice”, napisala je čitateljica.

Komentari