Najbolje svjetske pivovare stižu u Zagreb: Otkrijte koje sve pive ćete moći probati!

pixabay

Pivoljupci, ovo je prava stvar za vas!

Fakin Craft Fest održat će se  7. i 8. lipnja ispred Pučkog otvorenog učilišta i Fakin Craft Bara u Zagrebu.

Na festival Pivovare Medvedgrad za njihov 25. rođendan dolazi 25 pivovara iz samog vrha
svjetske pivske scene s čak 150 vrsta piva, a uz craft ginove i cidere svira i slavni Queen Real Tribute bend!

U Zagreb stižu svjetska piva iz svjetskih pivovara. Dolaze i američke pivovare, i to prije svega legendarna Sierra Nevada, koja se smatra začetnikom craft revolucije u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća. Imati će te priliku probati  piva Odell pivovare iz Colorada. Također, u Zagreb stižu i piva iz New Belgiuma, četvrte najveće craft pivovare u SAD-u, a popis Amerikanca zaključuje ekipa iz Portlanda – Hair of the Dog i Gigantic.

Što se tiče europskih pivovara, na festivalu će svoje pive ponuditi belgijska pivovara Cantillon, čija piva, naročito točena, nemate prilike piti bilo gdje, bilo kada, jer se rijetko pojavljuju na festivalima, čak je i kupnja boca u njihovoj pivovari limitirana. Uz njih dolazi i Alvinne pivovara iz Belgije, koja će predstaviti sve popularnija sour, odnosno kisela piva.

A kakav bi to festival bio bez hrvatskih predstavnika.  Uz Pivovaru Medvedgrad tu su i Nova Runda, Zmajska pivovara, Varionica i The Garden Brewery, koji će uz standardnu ponudu predstaviti i pivo koje još niste imali prilike probati. Iz Srbije stižu Dogma i Crow, a iz Slovenije Reservoir Dogs i Barut, također sa specijalima.

Jedva čekamo probati sve!


Komentari