NAJAVLJENI OTKAZI U HOLDINGU ĆE KOŠTATI MILIJUNE Evo koliko će se novaca morati izdvojiti za otpremnine

Goran Stanzl/PIXSELL

Najava iz Zagrebačkog holdinga da će otkaz do kraja godine dobiti 750 djelatnika otvorila je brojna pitanja.

Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku Uprava je predstavila plan rekonstrukcije poslovanja sindikalistima, a iako je većina svjesna da treba stati na kraj izmišljenim radnim mjestima i uhljebima, upozoravaju da prije svega treba imenovati nove čelnike podružnica.

Spomenuto mišljenje dijeli Darko Kleinberger, predsjednik sindikata Zagrebparkinga koji je za Tportal otkrio da već sedam godina uporno ponavlja da u Holdingu ima višak zaposlenika, a manjak radnika. Smatra i da ljudima koji su višak, prije otkaza treba ponuditi drugo radno mjesto.

Keinberger je na sastanku stekao dojam da se Upravi žuri i da u iduću godinu žele ući s manjim brojem ljudi. No, upozorava da su sindikati s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem potpisali Kolektivni ugovor koji je stupio na snagu 2020. godine. U slučaju da djelatnici koji su višak ne prihvate nova radna mjesta ili odluče sami otići, za njih će se morati osigurati otpremnine.

Za svaku godinu staža ona iznosi 5.000 kuna neto. Kleinberger kaže da se jučer nije govorilo o tome koliko bi se novaca moralo osigurati za otpremnine, a grubom računicom ukupna cifra iznosila bi oko 37,5 milijuna kuna neto, ako se računa da je prosjek 10 godina staža za 750 zaposlenika, piše Tportal. No tu su i davanja državi, kao i otkazni rokovi koji se razlikuju ovisno o godinama radnog staža. Isto tako, u slučaju da se ne može doći do dogovora, cijeli proces može završiti na sudu.

Šef sindikata Zagrebparkinga kaže da se ljudima koji su višak više isplati dati otpremninu te da oni vjerojatno neće prihvatiti slabije plaćene poslove. Profesor radnog prava sa  Pravnog fakulteta u Zagrebu, Viktor Gotovac otkrio je da bi cijeli taj proces mogao potrajati.

“Poslodavac je prije otkaza obvezan savjetovati se s Radničkim vijećem, alternativno sindikalnim povjerenicima koji su preuzeli ovlasti Radničkog vijeća, radi postizanja sporazuma s ciljem otklanjanja ili smanjenja potrebe za prestankom rada radnika. Uz to, u procesu savjetovanja obavezan je Radničkom vijeću u pisanom obliku dostaviti podatke o razlozima zbog kojih bi mogla prestati potreba za radom radnika.

O provedenom savjetovanju s Radničkim vijećem poslodavac je obvezan obavijestiti Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ). Tek potom ide postupak individualnog otkazivanja ugovora o radu u kojem radni odnosi radnika ne smiju prestati prije proteka tridesetodnevnog roka u odnosu na informiranje HZZ-a, a taj se rok može produžiti za još mjesec dana”, poručio je Gotovac.

O mogućim otkazima danas su se oglasili iz Zagrebačkog holdinga, a između ostalog, otkrili su da su mjera ušteda, ostvarenje dodatne likvidnosti i povećanje prihoda, kombinacija kojom Uprava planira popraviti rezultat poslovanja.

Komentari