Najatraktivniji ‘reality show’ u Hrvatskoj se nastavlja

screenshot/youtube

Cijeli današnji medijski spektakl oko najeksponiranije osobe u Hrvatskoj dobio je svoj nastavak u večernjoj HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

U studiju su sudjelovali ministar Ranko Ostojić, Tomislav Marčinko iz Dinama, bivši potpredsjednik HNS-a Ivan Brleković, odvjetnica Jadranka Sloković i novinar Borut Šips, a uživo iz Slovenije se javljao Zdravko Mamić.

Emisiju je obilježilo konstantno prepucavanje Zdravka Mamića sa ministrom Ostojićem oko zapravo banalne stvari; je li Zdravko uopće pozvan na razgovor u policiju. “Radi se o jednoj laži i manipulaciji. Ranko lažete! Pokazao sam ispise telefone, u to vrijeme nisam imao komunikaciju ni sa kime, dapače kontaktirao sam s Ivanom Šestakom, voditeljem pretresa moje kuće, koji je rekao je da se ne trebam vratiti”, demantirao je takve navode Mamić i slikovito dodao kako je današnje društvo puno cirkusa i reality emisija pa je predložio neka mu Ostojić ovim putem ekskluzivno kaže kad i gdje da se javi u vezi cijelog slučaja.

Ministar Ostojić je smirenijim tonom kazao da je red da se osoba kojoj pretražuje kuća i poslovni prostori odazove kad ga traže, na što je Mamić počeo nabrajati načelnike koji ne sudjeluju u istrazi te da je cijeli slučaj preuzeo Ostojić zajedno sa premijerom Milanovićem i šefom PNUSKOK-a Marijom Bertinom. 

Ostojić je kazao kako je samostalni sektor podnio kaznenu prijavu te da kriminalističko istraživanje vodi USKOK. “Ni ja, a niti Mamić ne znamo detalje, zasad mi je poznato samo priopćenje USKOKA, skretanje na političku stranu je potpuno nepotrebno”, ustvrdio je Ostojić.

Puna ladica važnijih slučajeva…

“Ostojić i Jovanović misle da sam ja glavni financijer HDZ-a i pobožni stup Bandića”, kao glavni razlog “progona” je naveo Mamić i kazao kako je već 100 puta čuo da će biti uhapšen, no nakon dva slučaja je pravomoćno oslobođen.

Novinar Tportala Borut Šips kojeg je Mamić svojevremeno dobrano izvrijeđao pred javnosti, nadovezao se kako ni od ovog slučaja ne očekuje previše i istakao kako se nitko ne spominje sumnjive radnje vezane za nogomet, a puno gorih stvari ima “puna ladica”. “Što je sa zelenaškim ugovorom Eduarda Da Silve, što je sa mahanjem dosjeima navijača u tv-emisiji, što je sa aferom maksimirskih stolica“, zapitao se Šips.

Tomislav Marčinko iz Dinama ustvrdio je da je sve ovo predstava za narod od koje na kraju neće biti ništa jer su svi papiri u Dinamu čisti, a odvjetnica Sloković kazala je kako se cijela situacija iscenirala baš u trenutke kada se znalo da je Mamić van države kako bi se dobio dojam da izbjegava razgovor te da mu se zato odmah odredi pritvor pri povratku u Hrvatsku.

Mamić je kazao i kako njega i odvjetnicu Sloković zasigurno prisluškuju, na što je Ostojić odgovorio da mu “ne pada na pamet slušati takve “bljezgarije”. 

Nakon konstantnih navoda da je cijeli slučaj politički motiviran i dio predizborne kampanje, Brleković je za kraj emisije dao logičan zaključak: “Svako malo imamo neke izbore, što lokalne što parlamentarne, po tome onda USKOK ne bi smio ni raditi jer su stalno izbori.” 

 

Komentari