Nadrealna kompanija: Zagrepčanin zvao Holding zbog problema biootpadom, njihov razgovor morate pročitati sami…

Da ispitamo Zagrepčane o svim situacijama koje su imali s gradskim službama vjerojatno bismo dobili montipajtonovski scenarij za nekoliko zaista nadrealnih filmova.

A takvo je iskustvo imao i jedan Zagrepčanin nakon što je nazvao Holding kako bi se požalio na činjenicu da je njegovo kućanstvo ostalo bez smeđih vrećica za biootpad i pitao za savjet kako ih nabaviti još.

Njegov nevjerojatan razgovor s djelatnicom Holdinga objavila je Facebook stranica ‘Zagreb te zove’. Ekipa koja stoji iza nje u objavi je ustvrdila kako se u ovoj situaciji očitavaju posljedice sustava koji su donijeli Gradska Čistoća i Milan Bandić, a to su prema njima bahatost, neznanje i neorganiziranost.

Dotični je razgovor teško dostojno dočarati prepričavanjem, stoga je najbolje da ga pročitate sami.

“Prekjučer smo ostali bez smeđih vrećica. Zovem info telefon Holdinga da ih pitam koji je postupak za nabavku novih smeđih vrećica. Dobivam odgovor da je ono što smo dobili u lipnju predviđeno za 6 mjeseci i da će iduća runda stići oko Božića! Kažem:

“..ok….jeste li probali ostaviti ostatke luka i ljuske krumpira u toj vrečici dulje od 24 sata?”

Sa druge strane telefona šutnja kao odgovor.

Nastavim: “Dobro, kaj sad, da bacamo organski otpad zajedno sa mješovitim do Božića?”

Dobivam odrješit i blago iznerviran odgovor “Ni u ludilu! Za to ćete dobiti kaznu!”

Paradoksalno osupnut pitam “a kaj onda da radim sa organskim otpadom do Božića?”

Operater sa druge strane linije mrtvo hladno spreman ko puška odgovara: “organski otpad bez vrećice nosite u smeđu kantu ispred zgrade. Druge opcije nemate. Ugodan dan.”

Ako mi netko ne vjeruje, imam snimku cijelog razgovora.

Dakle, ja konkretno plaćam svaki mjesec preko 400kn račune za Holding, koji mi prijeti kažnjavanjem ako u rukama ne budem do kontejnera nosio svaku ljusku krumpira, komad luka zaostao od pripreme ručka, svaku peteljku paradajza i ostatke salate, idućih 3 mjeseca. “

Kad Holding zabada nos u vaše smeće: Zbog ovih prehrambenih namirnica u biootpadu neće vam isprazniti kantu!

 

Komentari