‘NADAM SE DA NEĆE PRISTATI NA OVO’! Vodoinstalater ispostavio šokantan cjenik za popravak umivaonika: ‘Mislite da programeri puno zarađuju?’

Foto: Pixabay (ilustracija)

Cijena popravka umivaonika šokirao je jednog korisnika Reddita koji je u nevjerici podijelio s korisnicima ponudu jednog majstora za rad u kupaonici.

Osim što je sam dolazak majstora 45 eura, demontaža starog umivaonika i baze košta 40 eura, a zatim montaža nove baze dodatnih 90 eura.

K tome majstor je naveo za termin radova u srijedu od 8 do 10 sati, kako će naplatiti i montažu mješalice za umivaonik (80 eura), montažu sifona (50 eura) i silikoniranje (40), a na sve se navedene stavke obračunava PDV.

“Mislite da programeri puno zarađuju? Nije to ništa naspram kućnih majstora! Satnica 175 eura”, ustvrdio je korisnik Reddita.

Screenshot: Reddit

Treba ga ponuditi pićem

Objava je izazvala lavinu reakcija.

“Treba ga ponuditi kavom ili nekim pićem što je uopće došao i napravio posao. Možda se smiluje drugi puta pa da dolazak gratis”, šaljivo je predložio jedan komentar.

Neki su ustvrdili i savršen recept za obogatiti se u Hrvatskoj.

“Postani kućni majstor/vodoinstalater/keramičar, oženi programerku, uživaj”, naveo je jedan komentar.

Neki su umjesto šale, bili istinski bijesni radi ovog cjenika.

“Nadam se da ljudi neće pristati na ovo, ovo svatko sa dvije zdrave ruke može i sam napraviti, pozvati prijatelja u pomoć, ili barem naći nekog tko će to pošteno naplatiti, a ne kao ovaj debil”, naveo je jedan ljutiti komentator.

Neki su pak pokušali razumjeti i stranu majstora.

“Nije da branim čovjeka, ali ja ovo za 50 eura ne bi radio. Kao prvo, ne znamo lokaciju gdje se nalazi stranka a od kuda je majstor. Ako on npr. dolazi iz okolice Zagreba u centar, ukalkuliraj barem 10-15 euro za gorivo i parking, materijal 10 eura, tvoj rad minimalno 60-70 eura po satu. Znači na cifri smo od 100 eura koja je po meni poštena. 50 eura možeš dati susjedu koji se ipak nešto kuži u te stvari, a ne obrntiku / vlasniku koji isplaćuje doprinose i plaća svakakva davanja”, naveo je jedan komentator.


Komentari