Nacionalni stožer objavio nove upute: Evo kakve nas sve promjene očekuju

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je kako je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno do sad rekordnih 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, Stožer je danas donio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika i to za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19.

Organizatori koji na okupljanju očekuju više od 100 osoba obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati tu obavijest.

Također, svi organizatori okupljanja s više od 100 sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se kod nekoga ustanovi zaraza virusom što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Kontrolu provedbe odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

ZABRINJAVAJUĆI PODATCI: U Hrvatskoj čak 116 zaraženih osoba, ovako loše nije bilo od početka epidemije!


Komentari