Nacionalna smotra hrvatskog znakovnog jezika: Saznajte njegove posebnosti, lingvističke i kulturne vrijednosti

Pixabay

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba “Dodir” organizira 16. po redu izdanje ZnakoFesta – nacionalne smotre hrvatskog znakovnog jezika. ZnakoFest održat će se 23. rujna u Kinu Kinoteka, Kordunska 1, s početkom u 18 sati.

Manifestacija se održava na Međunarodni dan znakovnih jezika, a slučajnost je što na isti dan stupa na snagu Zakon i pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, čime će mrežne stranice i mobilne aplikacije tijela javnog sektora postati pristupačnije svim korisnicima, osobito osobama s rezličitim oblicima invaliditeta te starijim osobama.

Polaznici Dodirova tečaja demonstrirat će poznavanje znakovnog jezika, a uz izvorne govornike znakovnog jezika, prikazat će priče, pjesme i skečeve na znakovnom jeziku te promicati njegove posebnosti, lingvističke i kulturne vrijednosti.

Savez Dodir već više od dvadeset godina organizira i provodi tečajeve znakovnog jezika za polaznike svih dobnih skupina, promičući suradnju zajednice gluhoslijepih i gluhih osoba s čujućima, s ciljem osviješćivanja o važnosti učenja hrvatskoga znakovnog jezika i ostalih sustava komunikacije gluhoslijepih i gluhih osoba te važnost njihove inkluzije u zajednicu.


Komentari