Na Trgu Francuske Republike održana akcija, Poklon ograda

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Inicijativu “POKLON OGRADA” pokrenule su Sandra Vukušić, urednica Treća dob Hrvatske, dipl.sociologinja za treću dob te stručnjakinja za poslovne komunikacije i koordinacije u poslovnim procesima, Danijela Medaković, EFT praktičarka i NLP master, urednica portala Inkubator sreće i vlasnica platforme tapkanje.eu. i Aleksandra Ivanac, učiteljica u osnovnoj školi, stručnjakinja u komunikacijskim edukacijama, te autorica motivacijskih video materijala za pomoć, podršku i međusobno razumijevanje.
Danas, od 11 do 14 sati, na Trgu Republike Francuske bilo je moguće ostaviti izdržljivu hranu, ali i hranu za kuće ljubimce za sve osobe bez skloništa, posla, hrane.
“Namirnice koje se mogu ostaviti su isključivo trajna, nekvarljiva hrana (konzerve, tjestenina, šećer, brašno, instant kvasac, sol i sve ostalo nekvarljivo), higijenske potrepštine, voće, povrće, maske, sredstva za dezinfekciju te hrana za kućne ljubimce. Namirnice trebaju na ambalaži imati vidljiv rok trajanja (upotrebljivo do)”, rekle su.
Na taj način htjelo se pomoći ljudima koji u ovim teškim vremenima nemaju za osnovne životne potrebe.
“Građani ovom akcijom u navedenim terminima mogu ostaviti svoj mali doprinos, a isto tako osobe slabo socijalnog statusa mogu taj darak uzeti sa klupice. Dodatak svemu tomu je da osobe koje donose hranu u svoju vrećicu ostave na papiru kratku poruku koja će osobu koja uzme vrećicu, sasvim sigurno oduševiti i oraspoložiti u naredne dane u ovom sivilu što se oko nas stvara zadnje vrijeme.Vrećicu treba označiti s vanjske strane da li je za osobe ili za ljubimce”, ističu. 
Donacije se mogu ostaviti na trenutno dvije lokacije, na Trgu Francuske republike 5 te u Parku mladenaca (Siget/Trnsko). Akcija će trajati svake subote, dva mjeseca, a danas joj je bio prvi dan.
Donacije se mogu donijeti u točno određenom terminu od 11 do 14, ističu.
“Prilikom doniranja, jedan od zaštitara bit će na lokaciji s maskama i rukavicama i osigurati sigurnost ljudi koji dolaze donirati kao i onih koji dolaze po svoj paketić. S obzirom na navedenu situaciju oko pandemije, molimo vas da predaja bude što kraća, bez dodanih razgovora. Sve svoje riječi, možete ostaviti na papiriću i u vrećicu”, tvrde.
Proizvode se stavlja u plastične vrećice s naljepnicom na kojoj je navedeno što je u vrećici pritom pazeći na mjere i preporuke držanja minimalnog razmaka od dva metra kao i nošenje maski i rukavica, zaključuju. 
Evo kako je sve to danas izgledalo u praksi.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX


Komentari