‘Oni bi moju političku snagu’, poručuje Bandić uoči Skupštine na kojoj se raspravlja o njegovom radu

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Gradska skupština Grada Zagreba danas održava sjednicu na čijem je dnevnom redu, između ostalog, izvješće o radu gradonačelnika Milana Bandića.

Bandić je u srijedu prije početka 28. sjednice Gradske skupštine novinarima rekao kako očekuje burnu raspravu, naročito oporbe, a najavio je da će izmjene GUP-a biti na skupštinskoj sjednici u studenom.

GUP će biti u 11. mjesecu na sjednici Gradske skupštine, najavio je Bandić. Objasnio je da Generalni urbanistički plan (GUP) nije na dnevnom redu današnje skupštinske sjednice zato što je to, kako je rekao, “toliko kapitalan projekt – da ne smijemo žuriti”.

Bandić očekuje da zastupnici HDZ-a podrže izmjene GUP-a u zamjenu za podršku državnog proračuna

Upitan hoće li Klub zastupnika njegove stranke u Hrvatskom saboru podržati državni proračun, Bandić je odgovorio da danas to nije tema jer je danas sjednica Gradske skupštine.

Na tvrdnju novinarke kako mnogi kažu da je to povezano, podržavanje državnog proračuna i donošenje GUP-a, Bandić je odgovorio: “O tome ćemo u stranci”.

Bandićev show pred novinarima: ‘Ja nemam dobre odnose s muškarcima, ja mogu samo s damama imati dobre odnose’

Zagrebački gradonačelnik rekao je novinarima da na današnjoj sjednici Gradske skupštine očekuje “burnu raspravu, naročito oporbe, a što im je drugo preostalo”. “Oni bi moju političku snagu, a svoje ideje, a da ja uzmem njihove ideje, ja ne bih imao tu snagu”, poručio je Bandić.

“Pa zato je oporba, pa zato su u oporbi. Sve što oni predlažu, ja moram raditi kontra. Pa da ja njih slušam, ja bih bio u oporbi”, rekao je Bandić na pitanje novinarke je li moguće provesti demografsku mjeru koju predlaže oporba da se uvedu besplatni vrtići za sve te ukine mjera roditelj odgojitelj jer nije polučila rezultate.


Komentari