Na klupi kod njegovog bora tri su predsjednika započela kampanje: Najdugovječniji hrvatski političar rastaje se od svoje vile

Goran Mehkek / CROPIX

Vila u kojoj živi najdugovječniji hrvatski političar, bivši predsjednik Vlade i donjeg doma Sabora Josip Manolić, prodaje se za oko 5 milijuna eura.

Kako otkriva RTL televizija, vilu je 60-ih godina izgradio prvi šef OZNE, Titov bliski suradnik Ivan Stevo Krajačić. Radi se o objektu od 5000 kvadrata na atraktivnoj lokaciji, a Manolić je dijeli s još tri obitelji pa objekt prodaju zajedno.

“Nije mi drago da je na prodaju jer sam na određeni način sentimentalno vezan za kuću. Bor koji se tamo nalazi sam osobno posadio”, ispričao je Manolić kojeg emocije vežu i za klupu na kojoj su, kako je rekao, Tuđman, Mesić i Josipović počeli svoje kampanje.

Kada se ova nekretnina proda, bit će to simboličan kraj jedne ere koja je počela na ovoj i susjednim adresama, pod krovom koji je više desetljeća bio neslužbeni centar političke moći u Republici Hrvatskoj.

“Činjenica je da se stari ljudi ne vole seliti, nego vole sjediti tamo gdje sjede”, kaže Manolić.

Upućeni u tržište nekretnina kažu kako je ključna lokacija, a Nazorova ulica uvijek je bila privlačna. No, najstariji stanar ove kuće je prema prodaji ravnodušan i već pomalo umoran.


Komentari