Muškarci su sretniji s punijim ženama? Pogledajte što tvrde stručnjaci

Pixabay

Muškarci oženjeni za punije žene čak 10 puta su sretniji od muškaraca koji su se udali za mršave žene, pokazalo je najnovije istraživanje meksičkih znanstvenika. Ove studije su također pokazale kako se muškarci koji su oženjeni punašnijim ženama lakše rješavali svoje svakodnevne probleme te se svakodnevno puno više smijali, prenosi Miss7.

Istraživanja muško-ženskih odnosa oduvijek su zanimljiva kako znanstvenicima, tako i široj javnosti. Iako je puno toga već istraženo, još postoji beskonačno puno pitanja koja čekaju odgovor. Jedno od takvih je i ovo pitanje povezanosti kilaže i bračne sreće.

Prema jednoj teoriji, rezultate ovog istraživanja zapravo pokazuju da su punašnije žene brižnije te posebno paze na potrebe i očekivanja svojih muškaraca. Samim time  i njihovi muškarci su sretniji. Većina muškaraca koji su u braku s punašnijim ženama smatra ih iskrenijima u odnosu jer ne skrivaju svoje nedostatke. Također, drže kako su samouvjerenije i svjesne svojih mana što ih čini još privlačnijima. Za muškarce se važnim faktorom s pokazao i podatak da krupnije žene imaju veću vjerojatnost za uspješnu trudnoće jer imaju šire bokove koji ih čine pogodnijima za rađanje.

Osim navedenih, ovo psihološko istraživanje provedeno pod vodstvom dr. Filemóna Alvarada i dr. Edgarda Morales je otkrilo još neke razloge zbog kojih punije žene čine svoje muževe sretnijima: punije žene ne zahtijevaju od svojih muževa savršen fizički izgled, vrsne su kuharice koje uživaju u hrani te će obroci s njima postati prava gozba za nepce, jednostavne su i lako ih je zadovoljiti čak i sitnicom te znakom pažnje, imaju izvrstan smisao za humor koji pogoduje održavanju sretne veze, pružaju izvrsne zagrljaje i vrlo su romantične, sigurnije su jer prihvaćaju činjenicu da su njihova tijela takva te se ne pokušavaju uklopiti u društvene standarde, tvrdi se u istraživanju.


Komentari