Muškarac iz Velike Gorice toliko je izudarao ženu da je završila u Klinici za traumatologiju

khoobsurati.com / ILUSTRACIJA

Jučer u 23.05 sati u Velikoj Gorici, unutar obitelji, 34-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 32-godišnjakinju i teško ju ozlijedio. Liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. 

O navedenom slučaju policija će provesti kriminalističko istraživanje, a ovo je samo jedan u nizu slučajeva nasilja nad ženama, koje, upozoravali su, a i upozoravaju brojne svjetske službe, u vrijeme pandemije vrtoglavo raste.

“Svaka tri mjeseca restriktivnih mjera mogla bi rezultirati u 15 milijuna slučajeva obiteljskog nasilja više nego inače”, izvijestila je Agencija Ujedinjenih naroda za spolno i reproduktivno zdravlje (UNFPA).

Osim toga, brojne države već su izvijestile o rastu broja poziva telefonskim linijama za žrtve zlostavljanja, a ženama koje su zlostavljanje, zbog pandemije je otežan pristup i  agencijama i humanitarnim organizacijama koje inače pokušavaju stupiti u kontakt sa žrtvama nasilja.

Zagrebačka policija istaknula je kako je u porastu i nasilje nad djecom te pokrenula kampanju “Iza ovih vrata živi Mia” kojom poziva sve građane da, ako primijete nasilje nad djecom, to žurno prijave policiji.


Komentari