MUP putem oglasa kupuje pse svih pasmina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u petak na svojim internetskim stranicama oglas za kupovinu pasa svih pasmina ovisno o trenutnim potrebama MUP-a, na koji se mogu javiti vlasnici pasa i njihovi opunomoćenici.

Oglas je otvoren tijekom cijele kalendarske godine ili do ispunjenja godišnje kvote planirane kupovine pasa, a MUP njime traži mužjake i ženke u dobi od 12 do 36 mjeseci.

Prijave mogu podnijeti fizičke i pravne osobe, odnosno vlasnici pasa i njihovi opunomoćenici na adresu Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Aveniji Gojka Šuška 1, faksom na broj  01/24 26 497 i e-poštom na adresu: [email protected].

Informacije o načinu podnošenja prijava i plaćanju dostupne su u oglasu, a dodatne informacije moguće je dobiti radnim danom od 7,30 do 14,30 sati na brojeve: 01/24 26 371 i 01/24 26 317, objavio je MUP.

Krajem listopada 2017. u krugu Policijske akademije označen je početak rada Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Riječ je o projektu vrijednom 14,5 milijuna kuna, od kojih je Europska unija financirala 85 posto, a u sklopu kojeg su izgrađena četiri nova objekta, uključujući poligon za obuku.

Centar raspolaže s 48 smještajnih jedinica za pse, prostorijama za usvajanje mirisa, rastrčavanje, poligon za dresuru, sobama za smještaj vodiča i veterinarskom ambulantom, a izgrađen je s ciljem da postane regionalni centar u koji bi se osposobljavali vodiči i psi iz zemalja regije.

MUP od 60-tih godina prošlog stoljeća ima tradiciju obuke pasa, a prvi Centar na Policijskoj akademiji osnovan je 2002., otkad je školovano 190 pasa.


Komentari