MUČAN SLUČAJ UGIBANJA KONJA Ovo nije prvi puta da su u Zoološkom na Marjanu otrovane životinje, timaritelj nudi novčanu nagradu

Nediljko Ževrnja (Foto: Paun Paunovic / CROPIX)

Šokantan slučaj uginuća tri konja u Zoološkom vrtu još nije razriješen, a danas je taj vrt na Marjanu zatvoren za posjetitelje. S uginulim konjima u nastambi je bio i četvrti konj, koji za sada ne pokazuje nikakve znakove trovanja, ali su ga djelatnici izolirali zbog eventualne traume.

Policija je obavila očevid po dojavi, te su uginule konje preuzeli vatrogasci koji su životinje poslali Agrotehnici, firmi koja će lešine odvesti u Zagreb, na Hrvatski veterinarski institut koji će obaviti uzorkovanje tkiva.

Nediljko Ževrnja, ravnatelj Prirodoslovnog muzeja i Zoološkog vrta Split, rekao je za Slobodnu Dalmaciju da su primijetili da se konji čudno ponašaju odnosno da imaju nekontrolirane pokrete nogu i glava. Kaže kako još sa sigurnošću ne mogu ništa reći, ali da nekontrolirani pokreti, kakve su konji imali, upućuju da je riječ o otrovu. Uginula su dva ponija i jedan dalmatinski bušak.

Već je bio slučaj trovanja

Zoološki vrt nema nadzorne kamere, a ravnatelj kaže kako se sličan događaj zbio prije nekih petnaestak godina kada je tijekom noći provaljeno u Zoo vrt, te su neke životinje otrovane. Od tada je uveden noćni čuvar. Sada će vjerojatno morati nabaviti i nadzorne kamere.

Zaposlenica Zoo vrta, Jasna Bilač otkrila je kako su konji došli prije dvije godine te da su poniji bili majka i kćer. Istaknula je kako su bili pitomi i umiljati.

Zaposlenik kojemu su konji uginuli na rukama, uvjeren je da se radi o otrovu vrhunske kakvoće. Ponudio je 10 tisuća kuna nagrade osobi koja mu može dati povjerljiv trag do mogućeg počinitelja.


Komentari