Mostov zastupnik smijenio bi Klisovića zbog kršenja mjera, Peternel pojasnio zašto DP neće potpisati: Odlaze iz krajnosti u krajnost

Trpimir Goluža, zastupnik Kluba Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, pokrenuo je prikupljanje potpisa podrške zastupnika za razrješenje predsjednika Skupštine Joška Klisovića (SDP). U dopisu zastupnicima Skupštine Goluža navodi da Klisović kao predsjednik “smišljeno izbjegava pozornost javnosti te izrazito negativno utječe na mentalnu svježinu i koncentraciju gradskih zastupnika što srozava razinu i ozbiljnost rasprava te narušava ugled Gradske skupštine Grada Zagreba”.

Foto: Press

Goluži je naročito zasmetala dinamična sjednica 9. prosinca na kojoj se glasovalo o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj. Navodi kako je uvrštavanje Prijedloga odluke o izmjenama Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja protivno poslovniku te da je predsjednik Skupštine onemogućio podnošenje prijedloga da se navedena točka izostavi iz dnevnog reda. Omogućio je donošenje općeg akta jedinice lokalne i područne samouprave s povratnim djelovanjem, piše Trpimir Goluža u dopisu zastupnicima, a ono je u odnosu na ovu kategoriju općih akata zabranjeno Statutom, zakonom i Ustavom.

Goluža za mjere, Bulj protiv – gdje je tu Most?

Također, Goluža je, sasvim neobično za politiku stranke čijeg je kluba član, optužio predsjednika Klisovića “da je odbijanjem prijedloga oporbe da se sjednica prekine u 23 sata i nastavi sljedećeg jutra u 10 sati, prekršio Odluku Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19″.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Time je Klisović gradske zastupnike, gradonačelnika i njegove zamjenike, pročelnike gradskih ureda i službenike Gradske skupštine svjesno izložio riziku obolijevanja od zarazne bolesti te istodobno uputio lošu poruku javnost, smatra Goluža.

Podsjetimo, Most je u prosincu završio prikupljanje potpisa za referendum protiv Covid potvrda, a njihovi zastupnici sudjelovali su i na prosvjedu protiv ”Stožerokracije”. Ujedno je MOST-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj pozivao na doček Nove godine u “Sinj, slobodan grad”, često agitirajući za kršenje mjera.

Peternel: Nećemo ih podržati

Hoće li zastupnici Domovinskog pokreta potpisati Golužin zahtjev za razrješenje Klisovića, pitali smo potpredsjednika Gradske skupštine Igora Peternela (DP). Komentirao je i ovu pomalo neobičnu situaciju u Mostu po kojoj zastupnik Goluža ispada kao samovoljni odmetnik.


Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Peternel kaže kako se radi o “čudnom dopisu” kojeg neće podržati.

“Ne bih htio ulaziti u prepirke unutar Mosta, ali nakon prikupljanja potpisa za ukidanje Stožerokracije, bunta kojeg je Domovinski pokret podržao, odlaze iz krajnosti u krajnost”, kaže Peternel.

Ne zna što se događa s politikom Mosta, kaže Peternel, “kad s jedne strane pozivaju na ukidanje Stožerokracije i covid potvrda, a s druge optužuju predsjednika Skupštine za kršenje epidemioloških mjera”.

“U svakom slučaju, nećemo ih podržati potpisima u Gradskoj skupštini”, poručuje Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.


Komentari