MOST TRAŽI REAKCIJU: ‘Postoji opravdana sumnja da se ovdje radi o demonstraciji moći i zloupotrebi policijskog aparata’

Foto: Facebook

Most nezavisnih lista oglasio se u vezi slučaja slanja policije novinarki Đurđici Klancir na njeno radno mjesto.

Smatraju da je to još jedan dokaz zastrašivanja i pokušaja vladajućih da kontroliraju medije, kako se ne bi pisalo o njihovim brojnim aferama.

Zbog toga će saborski zastupnici Nikola Grmoja i Ines Strenja tražiti rasprave Odbora za medije i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o zloupotrebi policijskog aparata.

“Nevjerojatno je da HDZ-ov župan Ivo Žinić šalje policiju novinarki Đurđici Klancir. Ovakav je slučaj nezabilježen jer policija ne postupa na poziv osobe, u ovom slučaju odvjetnika, koji u ime svoje stranke, župana Žinića, traži da policija ode osobno po podatke novinarke. Naime, sve se to moglo, u krajnjoj liniji, zatražiti i pisanim putem, ali je cilj ove vlasti ugušiti svaku slobodu medija i zastrašiti demonstracijom moći. Tražit ću da se o ovom slučaju očituje Odbor za medije čiji sam član”, izjavio je Nikola Grmoja.

S njim se složila i njegova stranačka kolegica Ines Strenja. “Tražit ću raspravu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jer postoji opravdana sumnja da je u ovom slučaju došlo do zloupotrebe policijskog aparata. Povjerenje građana u institucije već je sada na vrlo niskim razinama, a što je više ovakvih slučajeva to više naših građana kupuje jednosmjerne karte za Irsku i Njemačku”, kazala je.

Podsjetimo, uniformirani policajci u utorak su stigli u redakciju Net.hr-a kako bi utvrdili identitet i adresu novinarke Đurđice Klancir. Radi se o dosad nezapamćenoj metodi političkog pritiska na novinare koja dolazi samo tri dana nakon novinarskog prosvjeda, a iza svega stoji sisačko moslavački župan Ivo Žinić (HDZ), odnosno njegov odvjetnik, kazali su iz NET.hr redakcije.


Komentari