MONSTRUOZAN ZLOČIN U MLINOVIMA: Počinje suđenje Austrijancu koji je optužen za ubojstvo troje djece! Prijeti mu 50 godina zatvora

Harald Kopitz (Foto: Cropix/Facebook)

Austrijanac sa zagrebačkom adresom Harald Kopitz (57), u utorak 7. lipnja bi se na sudu trebao izjasniti o optužnici. Podsjetimo, u rujnu prošle godine, Hrvatsku je potreslo trostruko ubojstvo djece (blizanci u dobi od sedam i dječak u dobi od tri godine) u Mlinovima.

Zločin se dogodio 24. rujna oko 22.00 sata u stanu u kojem je Kopitz živio sa svoje troje djece. Netom prije ubojstva, objavio je uznemirujuću poruku na svom Facebook profilu te se pokušao ubiti trovanjem, navodi se u optužnici. Ugledavši post, njegov prijatelj je obavijestio policiju, a oni su na mjestu zločina zatekli tri beživotna tijela i Kopitza.  Nakon što je ubio djecu, pokušao je presuditi sebi, otrovom ili tabletama, no u toj nakani nije uspio. Policija je tijela blizanaca pronašla u dnevnom boravku gdje su bile i igrače, a tijelo trogodišnjaka bilo je u spavaćoj sobi.

‘Pukao sam i u ubojstvu djece sam vidio jedini izlaz’

Kopitz je tijekom istrage detaljno objasnio motive monstruoznog ubojstva za kojeg ga se tereti. Otkrio je kako je bio na rubu i “pukao”.

“Ostao sam bez posla, prijetili su mi da će me izbaciti iz stana kojeg sam bio iznajmio. Zakuhalo mi je u glavi. Pukao sam i u ubojstvu djece i samoubojstvu vidio sam jedini izlaz iz situacije u kojoj sam se našao”, iznio je obranu Austrijanac.

Zbog optužbe za tri teška ubojstva, Kopitz bi iza rešetaka mogao provesti čak 50 godina. Prema mišljenju vještaka, ustanovljeno je da je Austrijanac u trenutku zločina bio ubrojiv.

Kopitz se i dalje nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode, a 24 sata neslužbeno doznaje da bi suđenje, koje će biti zatvoreno za javnost, moglo biti zaključeno već isti dan. Stoga se može očekivati da će do kraja idućeg tjedna biti izrečena nepravomoćna presuda.

Istraga je proglašena tajnom zbog zaštite privatnosti ubijene djece, a ispitana je bivša Kopitzova supruga i majka ubijene djece te neki njegovi prijatelji.

Vrijeme krati dopisivanjem

Prema saznanjima Jutarnjeg, Kopitz dobiva pisma od nepoznatih osoba i na njih uredno odgovara. Među njima je i jedna gospođa koja mu je pisala da ima razumijevanja za njegovu situaciju te mu je poslala 150 kuna za cigarete u kuverti. Doznaje se da joj je Kopitz predložio da mu pošalje svoju fotografiju, a nije isključena opcija da mu postane djevojka.


Komentari