ŽUPA BL. ALOJZIJA STEPINCA POZIVA SVOJE ŽUPLJANE: ‘Postanite čitači na liturgijskim slavljima’

Facebook
Župa bl. Alojzija Stepinca okuplja svoje župljane.

Nedjeljne mise, blagdani, sveta pričest, krizma – svi ovi sakramenti za stanovnike Savice već se dugi niz godina održavaju u tamošnjoj osnovnoj školi, točnije Osnovnoj školi Jure Kaštelana. No, iako ova župa još uvijek nema svoju crkvu, aktivno rade na okupljanju svojih župljana pa su ih tako putem svog Facebook profila, pozvali da se pridruže liturgijskim slavljima.
”Pozivamo sve koji žele postati čitači na liturgijskim slavljima, te sve postojeće čitače, da se ovoga tjedna prijave u Župni ured radi sudjelovanja na tečaju za čitače, koji će se održati tijekom travnja. Ohrabrite se i pridružite!”, stoji u njihovoj poruci na Facebook stranici Župe bl. Alojzija Stepinca – Savica, Zagreb.

Razmišljate li o aktivnijem uključivanju u život naše župne zajednice? Evo prijedloga! :-)Pozivamo sve koji žele…

Posted by Župa bl. Alojzija Stepinca – Savica, Zagreb on 31. ožujka 2016

Podsjetimo, rije tri godine potpisana je peticija jednog djela stanovnika Savice protiv gradnje crkve u parku na Savici, točnije crkve koja pripada Stepinčevoj župi.Ipak, župnik Antun Vukmanić tada je napomenuo kako je sretan što prosvjednici nisu protiv gradnje crkve nego samo protiv lokacije na kojoj bi se crkva gradila, a riječ je o zelenoj površini na Savici koja se nalazi u neposrednoj blizini dječjeg igrališta.

Kako kaže, poražavajuća je činjenica kako se svakodnevne mise održavaju u kapelici Pastoralnog centra koji je ujedno i župni ured, stan i vjeronaučna dvorana.

Facebook
Facebook

”To je slično Stepincu, župa prolazi jednu sličnu sudbinu kao i Stepinac. Kako je moguće da čovjek ide svake nedjelje na misu i to ovdje u školi ili u kapelicu gdje ju i imamo, a da u isto vrijeme bude protivnik gradnje crkve, to je apsolutno nelogično.” Iznio je i svoj stav prema župljanima koji ne mogu prihvatiti činjenicu da se nedjeljne mise održavaju u školi:“Ima nekih župljana koji ne mogu prihvatitit školu u kojoj se održava misa nedjeljom jer to nije religijski, a pritom postoji velik broj ljudi koji nemaju nikakvih kontakata s crkvom, ali redovito traže sprovode”, kazao nam je župnik Vukmanić.

>>> ŽUPA KOJA 16 GODINA NEMA SVOJU CRKVU! Vlč. Vukmanić: ‘Naša župa prolazi jednu sličnu sudbinu kao i Stepinac’


Komentari