‘ZBOG LOGISTIČKE POGREŠKE’: Građani na kućnu adresu dobili Ikeine kataloge na rumunjskom jeziku

FOTO: http://ikeacatalogs.blogspot.hr/

Na području gotovo cijele Dubrave je na kućne adrese Zagrepčana umjesto na hrvatskom pristigao Ikein katalog za 2017. na rumunjskom jeziku.

Time se krši zakon koji štiti prava potrošača. Ikea suprotno ljetnim uputama policije o sigurnosti od provala kataloge vješa po kvakama na ulaznim vratima stanova i kuća.

Ikeu su kontaktirali s portala tportal.hr, a od njih su, uz ispriku, dobili poruku da je dijelu građana Zagreba, točnije u Dubravi, promotivni katalog za 2017. godinu na rumunjskom jeziku stigao “zbog logističke pogreške”. Onima koji žele katalog na hrvatskom jeziku, a primili su onaj na rumunjskom, iz Ikee poručuju da im se mogu obratiti kako bi primili svoj primjerak hrvatskog kataloga.

Ugrožena sigurnost od provala zbog Ikeinih kataloga?

Nadalje, pitali su i zašto se Ikeine kataloge ostavlja na kućnim vratima, s obzirom na to da se tako ugrožava sigurnost od provala, budući da svake godine policija upozorava građane da ne ostavljaju poštu na kućnom pragu.

“‘Distribucija kataloga Ikea ove je godine rađena izvan vrhunca sezone godišnjih odmora u Hrvatskoj, odnosno počela je 30. kolovoza i trajala je do 13. rujna, kada se većina građana već vratila s godišnjih odmora”, tvrde u Ikea, a sve one koji na godišnji odmor idu kasnije, pozivaju da “zamole svoju rodbinu ili susjede da povremeno provjere njihove domove, ne samo radi dostave kataloga ili punog poštanskog sandučića, već i kako bi upozorili ako primijete bilo kakve sumnjive aktivnosti”, rekli su za tportal.hr.

Dodali su da podržavaju akciju Policijske uprave zagrebačke Dobar susjed – siguran stan te da i oni žele podsjetiti građane i potaknuti ih da djeluju u skladu sa smjernicama MUP-ova projekta kojim se potiče susjedski nadzor radi prevencije provalnih krađa u stanove.

“U protekle tri godine otkad se u Hrvatskoj distribuira Ikein katalog, nijedna provala u stan nije povezana s Ikeinim katalogom obješenim na kvaku, niti je policija tražila ikakve informacije oko načina distribucije, što bi se sigurno dogodilo da je provala bilo. Na isti način Ikea distribuira kataloge u velikom broju zemalja u kojima imamo robne kuće i pritom uvijek poštujemo lokalne regulative, a svi koji ne žele primati katalog mogu svoju adresu odjaviti u našem kontaktnom centru”, stoji u odgovoru koji potpisuje PR menadžer hrvatske Ikee Igor Štefanec.


Komentari