ZAVIRITE S NAMA U ‘RADIONICU SREĆE’: Vaši mališani ovdje će otkriti ljubav i čaroliju učenja, stvaranja, igre i zabave (FOTO)

Na samom rubu grada nalazi se mali edukativno-zabavni raj za vaše mališane!

Riječ je o Radionici sreće, edukativno-zabavnom centri, no prvenstveno mjestu gdje se susreću potrebe i želje korisnika centra i stručnost nadležnih i zaposlenih.

Idejna začetnica je Vlatka Kovačević koja nam je više rekla o samom početku projekta i što ju je motiviralo.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Radionica sreće nalazi se u Sesvetskom Kraljevcu, Slavka Stančira 14.[/box]

To je mjesto gdje se slave dječji rođendani, gdje se djeca dovode na edukativne radionice (robotika, mali znanstvenici, dramske radionice), plesne radionice (latino kids, ritmika za najmlađe). Također pružaju i usluge logopeda, stručnih poduka (pomoć u učenju, predškolske pripreme, pisanje lektira), instrukcije za osnovnu i srednju školu.

U planu im je organizirati i kazališne predstave raznih amaterskih i profesionalnih kazališnih skupina.

Zbog velikog interesa uveli su i dnevne igraonice za najmlađe (0-3 godine), koji nisu u jaslicama, kako bi ostvarili potrebnu početnu socijalizaciju, a na taj im način nude motivirajuću i podražajnu okolinu, glazbeni kutak, kutak čitanja priča, didaktički šator za razvoj motorike, poligon.

radionica-srece-1

Renesansa sadržaja na lokalnoj razini namijenjena djeci

Radionica sreće osnovana je krajem listopada ove godine; rade sada punih mjesec dana.

“Povratkom s drugog porodiljnog, kad me više nije čekao posao u poduzeću gdje sam radila posljednjih 10 godina, razmišljala sam što dalje i zaključila da je vrijeme da ostvarim svoju dugogodišnju želju i da svoju beskrajnu ljubav prema djeci, tim velikim ljudima, realiziram u vidu vlastitog projekta, a ujedno i da probudim taj istočni rub grada. Dakle, želja da djeci pružimo mogućnost realizacije mnogih njihovih želja i potreba u neposrednoj blizini doma, a da olakšamo i roditeljima da ih za sve sadržaje i aktivnosti ne moraju voziti u Zagreb, dakle da na lokalnoj razini napravimo renesansu sadržaja namijenjenog djeci“, objašnjava Vlatka.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Samo ime centra govori da je glavna ideja prilikom pokretanja ovog projekta bila stvoriti mjesto, radionicu gdje će biti produkcija sreće. Produkcija, stvaranje sreće dok se slave rođendani, dok se gledaju kazališne predstave, dok se pohađaju naše raznorazne radionice, instrukcije, govorne vježbe. Želja mi je da svako dijete koje je bilo u Radionici sreće osjeti tu ljubav, čaroliju i sreću učenja, stvaranja, igre, zabave koji će ostati duboko u njemu i ostaviti barem mali sićušni trag prilikom njegovog odrastanja. Što god radimo, što god stvaramo, radi li se o proslavi rođendana, bilo da su djetetu potrebne instrukcije ili logopedske vježbe želimo da se svako dijete osjeća ugodno i da se stvaraju pozitivne vibracije, energija stvaranja, energija sreće. Naš stručni tim čine isključivo ljudi koji žive svoja zvanja i želja im je da djeca uživaju u svakom provedenom trenutku s njima, a samim time i u Radionici sreće.”[/box]

radionica-srece-2

Kompletan tim vanjskih suradnika

Radionica sreće za mališane nudi kompletan tim vanjskih suradnika, vrhunski tim stručnjaka; profesionalne animatorice, sveučilišne profesore, pedagoga, magistru logopedije, apsolvente, studente. Zasad imaju 10-ak vanjskih suradnika, profesionalaca na svom području.

Koncipirana da svatko tko dođe da se osjeća kao kod kuće, da svako dijete osjeti toplinu ambijenta.

“Posjedujemo prostor za održavanje rođendana, prostor blagavaonice i laboratorij te logopedski kabinet i prostor za instrukcije. Također posjedujemo veliki dvorišni prostor koji ćemo koristiti s dolaskom proljeća za radionice na otvorenom, za popularizaciju prisustva u prirodi i dodira s prirodom. Subotnje tematske radionice su po popularnoj cijeni 25 kuna po djetetu i 15 kuna za drugo, treće dijete ( brat/seka).

Znači, pokušavamo tom cijenom privući svakog roditelja da dovede dijete na jednu takvu edukativnu radionicu, da mu se približi neko novo područje i stvori mu se želja za učenjem. Tjedne dramske i znanstvene radionice su 220kn/mjesečno, a ples za najmlajđe 180 kuna/mjesečno, a trening je 2 puta tjedno”, kaže idejna začetnica Vlatka.

Dosad su imali 3 vikend radionice, a u međuvremenu su formirali plesnu skupinu, krenule su instrukcije i ponosni su što je već 50-ak djece prošlo kroz njihove radionice.

U ponudi, osim organizacije dječjih rođendana, imaju i radionice (dramske, plesne, znanstvene), koje djeca mogu pohađati na tjednoj bazi; pružaju usluge logopeda, instrukcija, poduka (pomoć u učenju, pisanju zadaća, lektira), organiziraju kazališne predstave.

“Reakcije i djece i roditelja su prema našim saznanjima aposlutno pozitivne, svi su oduševljeni. Dolazi nam, za sada, uglavnom, lokalna ekipa, ali smo preponosni da možemo reći da nas je već pronašla i jedna prekrasna obitelj iz Krapine, pronašli su nas preko interneta i došli su na subotnju radionicu. Njihov dojam je također bio oduševljavajući. To su upravo i riječi koje želimo čuti: bilo nam je lijepo, bilo je super, doći ćemo opet!” sretna je i ponosna idejna začetnica i voditeljica.

“Želimo svakom djetetu omogućiti dodatnu edukaciju, a i zabavu kroz igru”, govori nam Vlatka.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Radionice za sada organiziraju vikendom, a radi pokazanog interesa počet će uvoditi i petke poslijepodne. Roditelji svoju djecu mogu na Radionicu sreće prijaviti pute maila [email protected], telefonski na broj 091 55 30 753 ili putem službene mrežne stranice Radionice sreće.[/box]

radionica-srece-3

Želi probuditi taj rub grada

Vlatka kaže da imaju jako puno planova i želja što se tiče Radionice sreće.

“Kratkoročni plan je da prostor intenzivno zaživi, da se probudi taj rub grada, gdje nema gotovo nikakvih sadržaja za djecu, da se olakša lokalnom stanovništvu, posebno tim vrijednim mamama, a i tatama, da ne provode silne sate u automobilima vozeći djecu u grad na predstave, radionice, nego da im sve to bude u neposrednom susjedstvu.”

Nadalje, želja im je i da lokalna sredina prepozna značenje razvoja jednog takvog edukativno zabavnog centra i pomogne na lokalnoj razini.

“Već smo i u dogovorima s nekim lokalnim poduzetnicima, npr. novootvorena mljekara “Mliječno s potpisom” i mi napravit ćemo zajednički projekt s ciljem educiranja najmlađih o važnosti mlijeka i mliječnih proizvoda. Isto tako radimo i pripremamo poseban projekt vezan uz detabuizaciju logopeda, koji je specifičan za rubi dio grada.

Dugoročna želja je da EU fondovi financiraju jedan takav centar, da se djeci omogući besplatan boravak na svim radionicama, kazališnim predstavama, da mogu doći u svakom trenutku u Radionicu sreće gdje će ih dočekati stručno osposobljeni kadar koji će im pomagati pisati zadaće, lektire, imati instrukcije ili čisto boraviti i čitati omiljeno štivo.

“Uostalom, kako mi je jedna baka rekla u telefosnkom pozivu: Super da ste se otvorili, povucite djecu sa tableta, TV-a, računala; omogućite im da se druže, uče, rade na sebi i shvate da je učenje i znanje najbolji put do njihovog uspjeha i sreće”. Želimo svakom djetetu omogućiti dodatnu edukaciju, a i zabavu kroz igru”, zaključuje Vlatka kojoj želimo puno sreće u Radionici koja upravo to i jest!

radionica-srece-4


Komentari