ZASTRAŠUJUĆI NOGOSTUP NA REMIZI! ‘Manijaci iskoče iz živice i napadaju žene’

“Idem samo po danu, na večer se ne usudim.”, kazala nam je jedna građanka.

Mnogo je problema s kojima se suočavaju građani Remize, a jedan takav je i nedostatak javne rasvjete. Ovim nogostupom koji se nalazi na Fallerovom šetalištu od raskrižja Labinska-Fallerovo šetalište do raskrižja Fallerovo šetalište-Lošinjska ulica, svaki dan prolazi, između ostalog i mnoštvo djece, no iza 20 sati doslovno ga “pojede mrak”. Ljudi su u strahu zbog nerijetkih pokušaja napada na same prolaznike.

>>> ZNATE LI GDJE SE NALAZI OVO RUGLO I SRAMOTA? Smrad, smeće i paljevine u blizini poznate tržnice

Staza od Remize prema Fallerovom šetalištu

O ovom problemu koji se godinama ne rješava, razgovarali smo s predsjednicom Vijeća gradske četvrti Pongračevo. Marijom Ćurković.

“Ovdje je nekada bila postavljena javna rasvjeta, no nakon što je posađen drvored više je nema”, rekla je Marija i dodala kako se noću ljudima ovdje uvlači strah pod kosti.

“Svakodnevno ovdje prolazi mnogo djece, i ostalih prolaznika. Boje se prolaziti ovom stazicom jer je u potpunom mraku i izgleda zastrašujuće”. Također je napomenula kako se mnogo puta obratila i nadležnim institucijama apelirajući na ovaj problem, ali do dana današnjeg nije dobila niti jedan ohrabrujući odgovor. Kako, doznajemo, nerijetko se dogodilo da je upravo na ovoj stazici došlo do razbojništva, odnosno otuđenja osobne imovine (lančić, torbica).

“Imamo zabilješke kako je ovdje nekoliko puta došlo do krađe. Razbojnicima je ovo idealno mjesto za svoja nedjela. Sakriju se iza živice i nitko ih ne može vidjeti. Kada se žrtva približi samo iskoče iz mraka i opljačkaju je. Većinom napadaju žene”.

“Da, često prolazim ovom stazom navečer i zaista je zastrašujuće hodati po mrklom mraku”, rekla nam je stanarka ovog dijela grada.

“Idem samo po danu, na večer se ne usudim. Ipak sam ja starija žena. Mene klepi i nema me”, rekla nam je starija prolaznica.

“Zaista želim pomoći svojim sugrađanima da se u svom kvartu osjećaju sretno i ugodno. Apeliram već dugo na rasvjetu na ovom nogostupu ali ništa se još u tom smjeru nije napravilo”, zaključila je naša sugovornica.

 


Komentari