Zagrepčani ponovno prestravljeni zbog zmija, a stručnjak tvrdi: ‘Bezopasna je’

Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb

Još jedna zmija izazvala je šok na društvenim mrežama. “Što je ovo, Amazona?” stoji u jednom komantaru pod fotografijom zmije objavljene na Facebook grupi Zakaj volim Zagreb. 

“Riječ je o bjelici, vrsti zmija koje već dugo žive na području zagrebačke šume Maksimir”, kazao je za Vijesti.hr zoolog Ivan Kizeljiz Zoološkog vrta grada Zagreba.

Pojasnio je kako je riječ o vrsti koja može narasti i do 2 metra, prema literaturi, no kaže kako on do sada nije vidio veću od metra i metra i pol.

“Te zmije već dugo žive ne području Zagreba. Žive u Maksimiru, Cmroku, Gračanima, zapravo u čitavoj podsljemenskoj zoni i one su normalna pojava u Zagrebu”, kaže zoolog Kizelj.

Zbog kuta snimanja fotografije, napominje Kizelj, zmija izgleda puno veće nego ona to zaista jest. Također, napominje kako se ona može popest na nisko granje, kao što je to slučaj na ovoj fotografiji, no da je riječ o vrlo tankim grančicama zbog kojih onda zmija ispada veća nego što to zaista jest.


Dodo je i da je bjelica vrsta koja je zakonom zaštićena te je bezopasna za ljude. Iako nije mala zmija ona se hrani uglavnom glodavcima.

Zmija pronađena na Jarunu ipak nije bila ribarica: Stručnjak otkrio detalje koji otkrivaju da se ipak radi o drugoj vrsti

Komentari

loading...