ZAGREPČANI LJUTI: ‘Ulaže se samo u Istok grada gdje su Bandićevi birači, mi na Zapadu smo zaboravljeni!’

FOTO: mojkvart.hr

Zapadni dio Zagreba već godinama čeka na realizaciju obećanih projekata.

Nije tajna da građani smatraju Istok grada, tijekom Bandićeve “vladavine”, pomalo povlašten. Da je tome tako, potvrđuju ljuti Zagrepčani sa Zapada koji na pojedine obećane projekte i radove čekaju godinama. Kako kažu, Zapad kao da ne postoji.

Zvjezdana je sa svojim susjedima u Facebook grupi “Gajnice jučer danas sutra” tako podijelila najnoviju informaciju o prvoj drive in ljekarni u Zagrebu, točnije u zagrebačkoj Dubravi.

“Iritira li i vas ovo?  Sve u istočnom dijelu grada i to dalekom istoku jer je tamo hrpa ljudi i glasača Bandića, a na zapadu nas ima, hvala Bogu, relativno malo pa nismo zanimljivi?!” upitala je ova stanovnica Gajnica.

Pita se do kad će se ulagati samo u “Dubravu, Markuševec i ostala novosagrađena predgrađa Bandićevih glasača.”

“A naš pothodnik? A bazen? A tramvaj?” zaključuje Zvjezdana.

Screenshot
Screenshot

Ne postoji politička volja

Gajničani su se složili s njom te konstatirali da njihov dio grada kao da ne postoji.

“Mi smo jako zapostavljeni što se tiče prometa, nedostaje nam pošteni podvožnjak koji su obećavali prije više od 10 godina kad sam se doselila u Gajnice.” potvrđuje Kristina.

S njom se slaže i Vesna koja kaže kako su im ceste u katastrofalnom stanju te na pojedinim dijelovima njihovog kvarta ne postoji niti  adekvatno dječje igralište. No, Gajnice imaju i problem s vijećnicima, kako kažu građani, koji ne djeluju za opće dobro.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused – Vrapče, Dubravko Peroš, tvrdi da stvarni problem ipak leži u gradonačelniku i njegovoj “administraciji”, odnosno u nesrazmjernom ulaganju u pojedine dijelove grada.

“Stvarni problem je u tome što su neki ispravno detektirali u nesrazmjernom ulaganju u pojedine dijelove grada. Glavni krivac je gradonačelnik i njegova “administracija”. Jedini kapitalni objekt koji godinama tražimo je izgradnja podvožnjaka Medpotoki, međutim ne postoji politička volja.” kaže Peroš.

Da je ovaj dio grada doista zanemaren dokazuje i tek letimičan pogled na popis radova koji su u planu tijekom 2017. godine, ali i pogled na novčane iznose koji su izdvojeni za radove u pojedinim kvartovima što možete provjeriti na ovom linku. Slučajnost ili?

 


Komentari