Zagrebačka bitka za Siget: Organizatori peticije uspjeli spriječiti drugu etapu izgradnje poslovnog kompleksa

FOTO: Facebook / Gordana Orsag Pasanec

Tomislav Vukoja i Gordana Orsag Pasanec u borbi za svoj kvart.

Zagrebački Siget se, izgleda, nalazi u problemima s kakvima se još nedavno suočavala Savica. Naime, nasuprot male benzinske pumpe, kažu građani, planira se izgraditi poslovni kompleks nasuprot male benzinske pumpe između ulice Siget i Froudeove ulice. Osim toga stanovnike Sigeta, ali i ostale građane naljutila je utrka Brzi i žestoki zbog buke, ali i zato što se tada zatvara Avenija Dubrovnik.

Sukladno tome, stanovnici Sigeta, točnije Tomislav Vukoja i Gordana Orsag Pasanec odlučili su pokrenuti dvije peticije. Došlo je do, kažu građani, betonizacije zelenih površina.

FOTO: Facebook / Gordana Orsag Pasanec
FOTO: Facebook / Gordana Orsag Pasanec

Peticija protiv poslovnog kompleksa urudžbirana je zajedno s peticijom za izmještanje utrke Brzi i žestoki, kako bi, kazali su nam organizatori peticije, mogla krenuti u proceduru što prije jer javni natječaj završava 21. srpnja, a sjednica MO Sigeta bila je 7. srpnja i neće je biti do rujna.

Odaziv je, tvrde, velik i u vrlo kratkom vremenu prikupili su dosta potpisa.

“Ljudi su ogorčeni. Ako se već treba rušiti zelena površina, onda zahtijevaju da se izgradi ili tržnica ili biblioteka s parkom, s obzirom na to da Siget, a uz njega ni Trnsko ni Sopot, nemaju knjižnice”, tvrde organizatori, koji su ustvrdili da neće dati Siget i da se spremaju na odmazdu poput Savice.

Ponovno su skupljali potpise u petak 21. srpnja.

FOTO: Facebook / Gordana Orsag Pasanec
FOTO: Facebook / Gordana Orsag Pasanec

>>> Stanovnici Sigeta prikupljaju potpise protiv izgradnje poslovnog kompleksa: Evo gdje možete potpisati

>>> Skupili potpise za dvije peticije: Ogorčeni stanovnici Sigeta spremaju se na odmazdu poput one na Savici

Izgradnja u dvije etape

Vukoja i Pasanec gostovali su jučer u emisiji na Radiju Sljeme, a njihovi su sugovornici bili predsjednik VGČ Jadranko Baturić i Sanja Cvjetko Jerković, dipl. ing. arh., pročelnica  iz Gradskog ureda za strategijjsko, koja je u razgovoru potvrdila izgradnju poslovnog kompleksa na lokaciji Siget-Froudeova.

Žele obavijestiti stanovnike da će se izgradnja odvijati u dvije etape:

  • Etapa A – izgradnja trgovačkog centra (Lidl)
  • Etapa B – izgradnja poslovne zgrade koja je dobila dozvolu za visinu do 9 etaža

“Našom peticijom ne možemo utjecati na prvi dio izgradnje jer se radi o privatnom investitoru gdje je uloženo već dosta financijskih sredstava, ali možemo utjecati na fazu B. Zato i dalje idemo s prikupljanjem potpisa. Predsjednik VGČ Jadranko Baturić nam je obećao podršku VGČ Novi Zagreb-zapad.

Sada je na nama da ne odustanemo i izborimo do rujna ukidanje etape B, odnosno visoke poslovne zgrade, na čijem mjestu tražimo uređenje zelene površine. Na slici je označen dio koji možemo i hoćemo spriječiti”, istaknuli su organizatori peticija u otvorenom pismu.

Gordana je također istaknula da će dr, prema izjavi pročelnice Sanje Cvjetko Jerković, na velikoj oranici između Sigeta i novog naselja Podbrežje graditi veliki tematski Park, čija izgradnja počinje na jesen.siget


Komentari