(FOTO) Zagreb u 21. stoljeću?! Pogledajte kako se ‘dela’ u Vrapču

Facebook

Podsjetimo da Zagrepčani (pa tako i oni iz zapadnog dijela grada) plaćaju prirez od 18%.

Nije tajna da je zapadni dio grada potpuno zanemaren i infrastrukturalno zapušten pa tako, prilikom oborina, redovno poplavljuju Špansko i Gajnice. S druge strane u  naselju Jarek još uvijek nije riješena osnovna komunalna infrastruktura. Pola naselja nema vodu, dok druga polovica nema kanalizaciju.

Ipak, čini se da se netko sjetio da na zapadu postoje stanovnici pa je odlučeno da se “popravi” asfalt u ulici Porešćina, Gradska četvrt Podsused – Vrapče. Međutim,  nakon ovog zahvata Zagrebačkih cesta ostao je tragikomičan prizor, pa se tako nemoguće ne zapitati jesu li nadležni svjesni da živimo u europskoj metropoli, u 21. stoljeću?

“A mi nezahvalnici stalno kritiziramo da se niš ne dela, hvala gradonačelniku, hvala Zagrebačkim cestama što misle na nas, ulica Porešćina, Gradska četvrt Podsused – Vrapče, 21. stoljeće. Inače biračko mjesto gdje je naš gradonačelnik plebiscitarno podržan, hvala još jednom”, na svom je Facebooku ironičnu zahvalu uputio Dubravko Peroš, vijećnik Gradske četvrti Podsused – Vrapče.

U ovom kontekstu, podsjetimo da Zagrepčani (pa tako i oni iz zapadnog dijela grada) plaćaju prirez od 18%, pa dok su ovakve “retro” ceste svakodnevnica u nekim kvartovima, gradonačelnik je posljednjih nekoliko mjeseci vaš novac uložio u iduće stavke.

  •  Milan Bandić vrlo galatno dodjelio 165 000 kuna violončelistici Ani Rucner za spot o Nikoli Tesli, koja je usput rečeno i gradska zastupnica, naravno, s njegove liste.
  • Na zastave, koje su mu nova strast, iz proračuna je potrošeno 350 tisuća kuna, odnosno tek će biti potrošeno toliko jer u taj iznos ulazi i njihovo održavanje. No, tu nije kraj priči sa zastavama. Naime, tvrtka koja će ih dizati i spuštati svoj će račun podebljati s 4 milijuna vaših kuna.
  • Na fontane je Bandić do sad potrošio 51 milijun kuna, a novi i nefunkcionalni rotor na Bukovačkoj platili ste preko 2 milijuna kuna, iako je natječajem bio predviđen duplo manji iznos.
  • Ovdje Bandić nije završio s trošenjem proračunskog novca. Naime, kako bi opravdao preimenovanje Trga maršala Tita, Bandić je pompozno najavio vraćanje biste Ive Lole Ribara, ali i sedmorice sekretara SKOJ-a. Koliko ćete ovaj hir platiti, još uvijek nije poznato.

 


Komentari