‘UNAKAZIT ĆE NAŠ LIJEPI KVART’: Stanovnici Središća bune se protiv Kauflanda i nezakonite prenamjene zemljišta

Fotografija čitatelja

Novi Zagreb slovi kao dio grada koji obiluje zelenim površinama i šetnicama, netko je odlučio da tih lijepih stvari očito ima previše.

Usred Središća, tik uz Muzej suvremene umjetnosti niče Kaufland zbog kojeg se devastira postojeće parkiralište uređeno prije samo 5 godina. Osim toga tamo se planira i granja masivne zgrade od 9 katova koja će nepovratno uništiti vizuru novozagrebačkog kvarta poznatog po parkovima i šetnicama.

Zbog ovoga nam se javila jedna od stanovnica koju, kao i ostale, ova sumanuta gradnja ljuti. Poslala nam je i fotografiju radova, a Središće već sada ne sliči na kvart koji je tamo stajao prije samo nekoliko mjeseci.

Fotografija čitatelja
Fotografija čitatelja

Dakle, sada ćete se u MSU-u kulturno uzdizati uz miomirise pečenih piceka koji će se vrtjeti na ražnju u Kauflandovoj kućici s brzim jelima. Nakon “napornog” razgledavanja neke od izložba, pak, možete svratiti na jedan batačić ili možda po 10 čevapa u lepinji po odličnoj cijeni…

Fotografija čitateljice
Fotografija čitateljice

Sumrak gradnje

Bijesni građani pokrenuli su i Facebook grupu “Sumrak gradnje u Središću-bojkot Kauflanda-kriminal u zamjeni zemljišta”, preko nekoliko medija izvještavalo je o ovome, ali u Gradu, izgleda, nemaju sluha, dok god netko ima koristi.

Koristi nažalost nemaju stanovnici, ali oni su i tako manje bitni kraj privatnog interesa, zar ne?

Građani su glasno rekli “NE!” kriminalnim prenamjenama i zamjenama zemljišta zbog kojih će umjesto pogleda na zelenilo imati pogled na hladne zidove.

Mega-zgrada

“Kako je moguce da se dopusti izgradnja visoke mega-zgrade tako blizu Muzeja suvremene umjetnosti? Kako su planirali da svi ti novi auti iz mega-zgrade, dostava kamiona u Kaufland i kupci u kaufladnu prolaze kroz malu ulicu bez guzvi. Gdje je tu planska gradnja, gdje je tu sigurnost za nasu djecu!?!?!? Borimo se protiv nehumane gradnje u Novom Zagrebu!!!”, napisali su članovi gore spomenute grupe na Fejsu.

A ovako nekako bi trebala izgledati megalomanska zgradurina.

stimar.hr
stimar.hr
stimar.hr
stimar.hr

Mega-zgrada četiri je kata viša od prve obližnje stambene zgrade, viša je i od Kauflanda, a i od Muzeja suvremene umjetnosti koji je dosada bio atrakcija koja bi vam prva zapela za oko. Sada će za oči zapinjati grdosija koja će, sudeći po viđenom prošlih godina, zjapiti napola prazna baš kao i Bundek Centar, koji je trebao privući svu silu mladih obitelji

Za kraj podsjećamo, u 16 godina dugoj Bandićevoj eri, on se nebrojeno puta oglušivao na želje stanara novozagrebačkih kvartova, a njegove intervencije u infrastrukturu samo su nicale i mijenjale vizuru grada.

>>> ZAGREB PRIPADA ZAGREPČANIMA? Evo vam dokaza da ste u vlastitom gradu samo gosti (FOTO)


Komentari