Uklonili ogradu iz parka na Trnjanskoj Savici

FOTO: Savica ZA park / Facebook

Nakon uklanjanja ograde prosvjednici su se maknuli iz parka.

U petak 26. svibnja rečeno je da Inicijativa Za naš Park mora ukloniti šator na kojem su se građani upisivali u dežurstva za čuvanje parka ili će biti kažnjeni na dnevnoj bazi. Međutim, jutros je došlo do preokreta na Trnjanskoj Savici.

Naime, ove subote oko 8 sati počelo je uklanjanje ograde, piše Zgmagazin, a uklonjena je nakon više od mjesec dana kada je Inicijativa Za naš Park poslala pismo gradonačeliku Milan Bandiću.

Nakon uklanjanja ograde prosvjednici su se maknuli iz parka. Kako je za 24sata kazala Nevenka Trumbetaš-Bakić iz Inicijative, dežurstva su prekinuli, ali ostaju budni dok se njihovi zahtjevi ne ispune. Ponovila je da su zahtjevi inicijative javna rasprava o uređenju parka te transparentan javni natječaj. Podsjetimo, građani su se usprotivili gradnji sportsko-rekreacijskog parka, stoga su danoćno dežurali kako bi spriječili početak “betonizacije parka”.

Iz Inicijative očekuju da se sada makne i tabla s nacrtom te da se park vrati u prvobitno stanje. Nadaju se, kažu, da će novac biti utrošen u nešto što bi u kvartu bilo potrebnije, primjerice uređenje azbestnog krovišta škole.

Direktor Zrinjevca Igor Toljan kazao je za Zgmagazin da je ograda na Trnjanskoj Savici bila beskorisna, stoga su je odlučili premjestiti na drugu lokaciju.


Komentari