U Gajnicama opet niče lunapark unatoč nezadovoljstvu građana

Kako nam javlja čitatelj, čini se da se u Gajnicama opet planira postavljanje lunaparka, unatoč nezadovoljstvu stanovnika tog zagrebačkog kvarta. Na fotografiji se vide kamioni parkirani na zelenoj površini Parka 101. brigade, a jasno se vide i ‘konjići’ za ringišpil te je očito s kojom su namjerom tu stigli.

Iako Vijeće gradske četvrti Podsused – Vrapče već godinama daje negativno mišljenje o postavljanju lunaparka u Gajnicama, on se ipak nekako svake godine nađe na najvećoj zelenoj površini u kvartu.

U obranu svog parka stali su i stanovnici Gajnica, koji su u protekle dvije godine primjedbama uspjeli debelo skratiti životni vijek lunaparka.

Čitava priča ove godine je još apsurdnija jer je lunapark već bio postavljen u travnju, također uz negodovanje stanovnika kvarta.

Gajničane ljuti i to što je lunapark postao jedna od glavnih tema sjednica Vijeća GČ Podsused – Vrapče, dok postoje brojni ključniji problemi.

Inače, radi se o lunaparku firme Berto u vlasništvu Berte Ritera, koji je prije nekoliko godina održao prosvjed ispred Gradske uprava nakon što je njemu i drugim vlasnicima lunaparkova oduzeta dozvola za rad. Čini se da se prosvjed isplatio jer je od tog prosvjeda njegov lunapark nekoliko puta postavljen u Gajnicama.

Tražili smo i odgovor od Grada o izdavanju još jedne dozvole gajničkom lunaparku, no do zaključenja članka nismo ga dobili.


Komentari