‘TRUMP LAKES’ U ZAGREBAČKOM KVARTU: Stavili novi asfalt, a dobili jezero (FOTO)

Obilne kiše dovele im jezero u kvart.

U Sopotu je nedavno asfaltirano parkiralište koje, izgleda, građanima više odmaže nego pomaže. Naime, prilikom padalina njihovo novo parkiralište pretvara se u pravo jezero.

Robert, koji je objavio fotografije stanja parkirališta nakon oborina tijekom noći, predložio je da se, u čast novoizabranom predsjedniku SAD-a, ova akumulacija nazove Trump lakes jer je ime, smatra Robert, više nego prigodno, budući da je riječ o začepljenoj kanalizacijskog cijevi.

sopot2 - poplava

“Hiro je lijepo oprao šape i blagoslovio ih s 2-3 mlaza Donaldu na slavu”, napisao je Robert.

Jedan član grupe kazao je da osoba ne mora biti magistar građevine da bi primijetila kako je najmanji problem u asfaltu, njegovim padovima i usmjerenju vode u odvodne cestovne slivnike. Problem se, objašnjava, javlja dublje ispod površine asfalta, a smatra da je navjerojatnije riječ o odvodnim cijevima kanalizacije koje ne mogu odvesti količinu vode, no, ipak, to su sve samo nagađanja.

Kontaktirali su i Holding

Na to mu je Mladen Devčić, predsjednik Udruge građana Sopota, objasnio da će pozvati ljude koji su u tom stručnjaci pa da se stanje barem “dijagnosticira”.

Mladen je brzo reagirao na novonastalu situaciju i na fotografije nedavno asfaltiranog parkirališta te sukladno tome kontaktirao Zagrebački holding, koji je i asfaltirao sporno parkiralište.

“Rečeno nam je da će kontaktirati nekoga iz kanalizacije i odvodnje kako bi se dijagnosticiralo stanje kanalizacijskih odvoda”, objasnio nam je Mladen koji smatra da bi bilo nužno da spuste kameru u odvod kada se voda povuče i na taj način vide u čemu je problem. Kada dijagnosticiraju problem, onda bi, objašnjava Mladen, trebali odlučiti o zahvatu.


Komentari