TREŠNJEVKA USKORO BOGATIJA ZA PARK: Jutros krenulo uređenje

Facebook

Danas počinju radovi na izgradnji Parka Kate Šoljić.

U ponedjeljak, 29. veljače, u 8,00 sati, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorit će radove na izgradnji Parka Kate Šoljić na križanju Selske i Baštijanove ulice. Park je zamišljen kao okupljalište građana i stanara okolnih izgrađenih zgrada, a sastojat će se od dva dijela –intimnijeg mjesta za sjedenje i druženje i dijela sa sadržajem za igru djece.

“Na radost djece i građana ovog dijela grada, danas započinju radovi na izgradnji i uređenju parka koji nosi ime Kate Šoljić. junakinje i žrtve koja je u Domovinskom ratu izgubila četvoricu sinova. Vrijednost investicije je 3.300.000,00 kuna, a radovi će trajati četiri mjeseca”, rekla je zamjenica Kusin.

Oko dječjeg igrališta sa sjeverne i istočne strane izgradit će se tribine. Intimniji dio parka imat će nadstrešnice i klupe, a sa strane Selske Park će biti omeđen kestenima, pojasnio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damir Đerzić dodavši kako će park imati i dvije fontane s vodom za piće, stoji na službeni stranicama Zagreb.hr.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka sjever Ivan Butorac: Naš kvart ima puno mladih obitelji s djecom i napokon ćemo dobiti reprezentativan park kakav zaslužujemo.

Podsjetimo, park je posvećen hrvatskoj “majci hrabrost” koja je u ratu izgubila četiri sina pa je najbolji simbol hrabrosti i patnje svih hrvatskih majki u Domovinskom ratu.


Komentari