Subotnje poslijepodne rezervirajte za GAJNIČKU ŠPICU – novi sajam koji će obožavati svi uzrasti!

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha „Malog sajma rabljenih stvari u Gajnicama“, Udruga Gajnice odlučila je i ove godine organizirati slično događanje za građane Gajnica i okolnih kvartova.

Na “Gajničkoj špici” građani će moći prodavati, razmjenjivati i poklanjati rabljene predmete niske vrijednosti. Istodobno će se tamo predstaviti i nekoliko udruga koje djeluju na području gradske četvrti kako bi građane upoznali sa svojim radom.

Organizatori posebno žele potaknuti djecu da aktivno sudjeluju te da igračke i ostale predmete koji im ne trebaju razmjenjuju sa drugima ili ih poklanjanju umjesto da ih bacaju.

Ove godine, osim sajma rabljenih stvari, planiraju se i neke druge aktivnosti. Gajnička Udruge za razvojnu podršku Simul tako organizira kreativni kutak na svježem zraku, igru sa sapunicom, izradu vlastitog čudovišta, natjecanje s roditeljima u poligonu, a najmlađi će moći uživati u raznim uzbudljivim pričama.

Bit će tu i mnoštvo drugih udruga koje će posjetiteljima svih uzrasta pružiti nešto upravo za njih. Tako će se primjerice jedna umirovljenička udruga pobrinuti za mjerenje tlaka osobama starije životne dobi.


Ako vrijeme dopusti, događaj „Gajnička špica“ će se organizirati u nadolazeću subotu  između 14 i 20 sati u Parku 101. brigade u Gajnicama, na stazicama, travi i popločanom platou.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika datum će se korigirati. Zasad se očekuje dolazak dvjestotinjak zainteresiranih građana.


Komentari