Subotnja druženja po Zagrebu: Jedni pedalirali, drugi trčali, gdje je bilo bolje?

Danas je održana biciklijada “Dugave pedaliraju” u kojoj je sudjelovalo 545 učenika i njihovih roditelja, te učitelja škole.

Cijeli događaj imao je i homanitarni karakter. Tako je učenica Ida Butković na svom štandu izložila je vlastite rukotvorine, narukvice, bedževe, ogrlice, a sakupljeni dobrovoljni prilog osigurat će pomoć Skloništu za životinje Dumovec.

Neki učitelji i učenici su na kreativno-humanitarnom štandu također izložili nakit i pisanice koje su nastale u suradnji učenika našeg Volonterskog kluba i štićenika Doma za starije i nemoćne osobe sv. Ana, a sve u svrhu prikupljanja dobrovoljnog priloga za školski akvarij i terarij.

Akcija „Sjedni na bic i uzmi igračku pa ju zamijeni za recikliranu navijačku!“ uspjela je sakupiti dovoljno igračaka za udrugu „Krugovi“ koja brine za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Na drugoj strani grada, u jednoj od omiljenih zelenih oaza Zagrepčanki i Zagrepčana, gradskom parku Maksimir, jutros je održano peto izdanje utrke “Maksimirski Minus Zwei cener“, među građanima poznatije pod nazivom Najljepša utrka grada Zagreba. Utrka, koja se održava povodom Svjetskog dana zdravlja i s ciljem promocije rekreativnog trčanja i uživanja u prirodi, okupila je veliki broj zaljubljenika u trčanje, zdrav način života i boravak u prirodi svih generacija.

“Iznimno mi je drago primijetiti kako ovaj jedinstveni, rekreativno-edukativni događaj, iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljudi koji su prepoznali važnost fizičke aktivnosti za svoje zdravlje. Cilj nam je potaknuti sve generacije da posjećuju što više takvih događaja, ali i da redovito vode brigu o svom zdravlju. Svake godine nastojimo učiniti iskorak u organizaciji, a to sigurno ne bi bilo moguće bez naših partnera koji u velikoj mjeri doprinose atraktivnosti ovog događaja”, rekao je Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir.

Nakon utrke svi su natjecatelji mogli uživati u posjetu ZOO vrtu jer je svaki natjecatelj dobio bon za besplatan ulaz. Svi natjecatelji imali su priliku i izmjeriti razinu šećera u krvi, provjeriti svoj krvni tlak i vid te indeks tjelesne mase, kao i savjetovati se sa stručnjacima o uravnoteženoj prehrani te pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.

Veleučilište Velika Gorica, osim savjetovanja i mjerenja kontrole vida, provela je i organiziranu mini eko akciju pod nazivom Zelena optika (zbrinjavanje starih naočala i leća).


Komentari