Stravični prizori u Vrapču: Školsko igralište puno iskorištenih narkomanskih šprica

Domagoj Kukas/Facebook

Ondje je godinama okupljalište narkomana, ali se ništa ne poduzima.

Sugrađanin Domagoj Kukas na svom je Facebook profilu objavio dvije fotografije stravične fotografije koje bude strah u svakom roditelju. Naime, na igralištu Osnovne škole grofa Janka Draškovića u Vrapču fotografirao je prizor gomile iskorištenih šprica i igala.

Sudeći prema brojnim komentarima stanovnika Vrapča ondje je godinama okupljalište narkomana, ali se ništa ne poduzima.

“Kada će se početi stvari ne gurati pod tepih? Kada ce se napokon vladajući odlučiti stati na kraj ovakvim stvarima? Kada ce napokon doci ozbiljan pristup problemima, a ne stalo laprdati o nevažnim i totalno besmislenim stvarima? Bitno da se table za zabranu pasa postavljaju, bitno da ljudi galame na vlasnike pasa i totalno glupih razloga, bitno da vlasnici pasa nemaju svoj park u Vrapču, a ovakve stvari već godinama se guraju pod tepih skrivajući od građana stvarnu sliku našeg kvarta!

Pozivam sve na veći oprez na području Vrapča centar sa naglaskom na grmlje, mračne kutke i mjesta koja nisu u stalnom protoku ljudima.
Šprice i igle su sanirane od strane dobrih građana”, napisao je Kukas.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Iako sugrađani šprice često uklone sami, Crveni križ upozorava da se ništa ne poduzima na svoju ruku. Ukoliko se i vi na području grada Zagreba nađete u ovakvoj situaciji, utoliko kontaktirajte njihov Odjel za prevenciju ovisnosti i umanjenje zdravstvenih posljedica ovisničkog ponašanja na brojeve +385 1 4655 814 ili +385 1 4655 813. Volonteri i djelatnici Crvenog križa organizirati će akciju uklanjanja infektivnog otpada (korištenih štrcaljki i igala). Zaštitite se i postupite oprezno.[/box]


Komentari