ŠTO SE TO DOGAĐA S JAKUŠEVCOM? ‘Pozlilo mi je kada me zapljusnuo smrad’

wiki

Stanovnicima Zagreba sve je gore, a zbog smrada s Jakuševca sada ispaštaju i oni koji ne žive u Jakuševcu.

Odlagalište u Jakuševcu problem je koji svako malo ispliva na površinu i za svaki korak naprijed u rješavanju ovog problema napravi se još tri unazad i tako u krug. Sada zbog smrada koji se širi gradom ispaštaju i oni koji nisu u blizini Jakuševca, a na to se potužila i jedna stanovnica Savice.

“Šta se dešava s Jakuševcem? Živim na Savici, izašla psa prošetat, kad me zapljusnuo smrad da mi je pozlilo. Pas obavio, ja pokupila i on se vuče ko magarac natrag doma…neće šetat . Ovak jako još nikad nije smrdilo… Ni po najvećim vrućinama, po amonijaku…kak je tek u Zapruđu i Dugavama?”, zapitala se.

Od stanovnika Zapruđa i Dugava stižu potvrde o nesnosnom smradu koji se širi zrakom. Teško je izaći iz kuća i stanova, a još je gore to što se taj smrad uvuče u kuću i onda nigdje nema spasa. Jakuševčani nam pak govore da osim smrada, sa smetlišta u njihova dvorišta znaju doletjeti i vrećice.

Ako pak sjednete u auto i odvezete se do odlagališta, ne otvarajte prozore ni pod razno. Kompostana koja je ondje smještena 2008. godine još dodatno doprinosi smradu. Upravo tada se Zagrebom počeo širiti ovakav smrad kakav opisuju Zagrepčani.

Facebook
Facebook

Ako se netko i pokuša žaliti često ih uvjeravaju da se radi o kanalizaciji ili stajskom gnoju no oni koji žive na selu ili su ikad bili u dotcaju s istim, znaju kako smrdi gnoj i ovo sigurno nije to.

Kiselost ovog smrada zaista tjera na povraćanje, a u to smo se uvjerili i sami kada smo otišli na teren u Jakuševac. Osim toga ljudi su se počeli žaliti i na glavobolje koje uzrokuje taj nesnosni smrad, a jedan komentator je upitao i kada se posljednji put testirala kakvoća zraka u Jakuševcu i planira li se to uskoro.

Početkom ovog mjeseca, točnije 3. studenog objavljen je poziv na nadmetanje za predmet nabave: Usluga praćenja kvalitete zraka na odlagalištu otpada Jakuševec. Ovaj natječaj otvoren je do 28. studenog kada bi se trebalo znati tko će obaviti taj posao.

>>> NA JAKUŠEVCU JE SVE GORE, STANOVNICI SE GUŠE: ‘Smrad se uvukao u kuću, ne možemo van, obolijevamo…’


Komentari