Stanovnici Ulice Maršanići na poseban način dočekuju državne praznike i blagdane

www.skyscrapercity.com

U zagrebačkom naselju Špansko nalazi se jedna malena Ulica Maršanići, koja je duga svega 50 metara. Naime, već  nekoliko godina njenih dvadesetak stanovnika na sasvim poseban način dočekuju državne praznike i blagdane, a ništa manje svečano neće biti niti uoči i za vrijeme Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Stanovnici redovito zajednički postavljaju hrvatske zastave na rasvjetne stupove u vrijeme blagdana i praznika. Koliko god je stupova, u to će se vrijeme, sa svakoga vijoriti hrvatska trobojnica. S druge strane su rekli kako mještani ovog dijela Zagreba, često zaboravljaju postaviti zastave, te se nadaju kako će ovu njihovu inicijativu prihvatiti cijeli grad.

Naime, čak su i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću pisali o svojoj tradiciji kako bi ubuduće cijeli Zagreb zasjao tim zaboravljenim načinom obilježavanja praznika i blagdana. Očito je kako upravo nezavidna gospodarska situacija udaljava fokus od domoljublja i nacionalnog izražavanja pripadnosti.

 

 


 

 

 

 

Komentari

loading...
-->