STANOVNICI U ŠOKU: Priča od gladnom beskućniku iz Gajnica dobila je neočekivan obrat

Facebook

Andreja iz Gajnica pomogla je beskućniku, a onda je uslijedio šok.

Dirnula nas je i ganula sudbina čovjeka koji nije tražio ništa nego komad kruha. Priču je nedavno ispričala Andreja u Facebook grupi GAJNICE jučer danas sutra, dirnula je mnoge i dobila jednu sasvim novu i nimalo pozitivnu dimenziju.

Andreja je pomogla beskućniku, a on je došao opet. Ne slutivši ništa stanovnici Gajnica još jednom su mu pružili obrok i čak financijski pomogli. Osjetili su se prevarenima jer su, tvrde, nabasali na prevaranta.

>>> ‘GOSPOĐO, GLADAN SAM, JAKO SAM GLADAN’: Beskućnik je u suzama ušao u salon u Gajnicama, a onda se dogodilo ovo

Je li ih obmanuo?

Iznenađeni raspletom situacije kontaktirali smo Andreju, a ona nam je ispričala sve o događaju koji ju je ostavio bez riječi.

“Čovjek je došao ponovo jedan dan i tražio me, mene nije bilo i jedan gost iz kafića mu je dao 50 kn. Nakon par dana je došao i bila sam tamo i opet rekao da je gladan, da spava na kolodvoru  i pitao imamo li kakav posao za njega da si zaradi za kartu, da dođe do Požege jer tamo ima tetu koja će ga primiti i imat će krov nad glavom”, započela je priču koja će dobiti neočekivan obrat.

Naručili su mu pizzu i napravili sendvič. Dali su mu i novac za kartu do Požege i odvezli ga na kolodvor.

“Tijekom vožnje priča i naravno zahvaljuje kako će on sad moći mami i tati otići na grob, na što mu Vlado još da 50 kn za svijeće“, no tu priča nije stala.Zatim su se stvari počele raspetljavati.

Dotičnog beskućnika Andrea i suprug sreli su na Svetom duhu kako sjedi u kafiću i bezbrižno pijucka kavu.

“Izađem ljuta i pričekam malo vani evo ga izlazi i ode. Ja ponovo u kafić i pitam čovjeka s kojim je sjedio zna li ga”, tada je doznala pravu istinu.

14632966_1261750637230345_3551344098932399298_n

Taj čovjek sjedio je pored njega pukom slučajnosti jer nije bilo slobodnih mjesta, a Andreji je otkrio zanimljive detalje.

“Čovjek mi rekao da mu je ispričao da je 30 god u Zagrebu, rodom je iz Bosne. ima mirovinu i platio si kavu. Konobar na to još doda kako je on njihov redovit gost”, kaže naša sugovornica i tvrdi kako se osjeća prevareno.

Zapitala se i kome se danas uopće može vjerovati. Te suze u očima,ne, ne i ne ne možemo vjerovati i kome onda danas pomoći”, kazala je.

Prepoznali su ga i drugi

Poznat je i u drugim kvartovima.

“Taj čovjek meni svakih dva mjeseca dođe molit nešto novca za kruh, jednom me molio za autobusnu kartu do Požege . Imam radionu na Vrbiku, znači obilazi cijeli grad, majstor je”, kazao je Saša.

Nadovezali su se i drugi.

“Majstor kocka svaki dan u admiralu na europskom trgu, radim iznad admirala u restoranu,pa ga svakodnevno vidim već 2 godine”, kazao je Antonio.

Mnogi su posvjedočili kako je i njima došao i u više navrata molio novac.

andreja


Komentari