Stanovnici Sigeta simbolično otvorili Advent: ‘Ne prostituiramo se njegovim značenjem’

U subotu 2. prosinca, kada je službeno otvoren Advent u Zagrebu, na livadi na kojoj se treba graditi trgovački i poslovni centar, našlo se tridesetak stanovnika Sigeta. U ugodnom druženju proveli su popodne i večer.

siget 1

Od ostataka borova, kivija i oraha, nedavno posječenih u rušenju, napravili su, simbolično, vijenac s porukom upućenom Gradskim vlastima protiv izgradnje poslovnog i trgovačkog centra.

siget 4

Osim većine vijećnika VMO Siget pridružili su im se podrškom predstavnici Nove ljevice, Oraha, Slobodne Hrvatske, braniteljske udruge Vidra i Zagreb je naš. Najmlađa sudionica je došla u pratnji oca Vite Šanti koja je u dječjoj maniri rekla: “Super je ova naša livada”.

siget 3

Iz Udruge građana Siget naglašavaju kako se ne “prostituiraju” sa značenjem Adventa, kako su neki objavili. To je vrijeme iščekivanja, a budući da oni iščekuju odgovore i rješenja vezana uz njihov prostor, željeli su to na simboličan način i prikazati.

Vjeruju da će u njihovom slučaju pravda pobijediti i da će se ispoštovati želja stanovnika Sigeta , da im susjedi ostanu u svojim kućicama, a na njihovoj livadi osvane maleni trg s bibliotekom.

siget 5

 


Komentari