Stanovnici Novog Zagreba dva tjedna bili bez tople vode pa dobili skuplje račune

Središće (foto: Wikimedia Commons)

Građani su se nemilo iznenadili dolaskom računa za kolovoz.

Od 1. do 14. kolovoza stanari novozagrebačkih kvartova Središća, Zapruđa, Sopota, Utrina, Sloboštine, Travnog, Dugava, Jakuševca, Sigeta i Trnskog ostali su bez tople vode. Razlog je bio revitalizacija magistralnog vrelovoda s južne strane Mosta mladosti kod Ulice Damira Tomljanovića Gavrana.

Iako građani nisu bili presretni s takvom situacijom, gledali su na to s pozitivne strane – uštedjet će pa će i računi biti manji s obzirom na to da je riječ o polovici mjeseca. Međutim, nemilo su se iznenadili dolaskom računa za kolovoz. Naime, ne samo da je manji već je za kunu veći.

“U sedmom mjesecu sam HEP Toplinarstvu platio 116 kuna za grijanje vode. Očekivao sam, dakle, da će u osmom mjesecu biti barem dvostruko jeftinije, a kad ono… 117 kuna!” kazao je za Večernji list Boro Perić iz Središća.

Kazao je da mnogi brkaju potrošnju vode, koja je više-manje jednaka bez obzira grije li se ili ne i zagrijavanje vode.

“Mi se slažemo da smo potrošili istu količinu vode, ali ona definitivno nije bila topla i ne može se naplatiti njezino zagrijavanje. Prema podacima HEP Toplinarstva, na našem je zajedničkom mjerilu u zgradi u srpnju očitana potrošnja od 31,000 MWh, a u kolovozu 18,000 MWh. Gdje je onda problem ako su to njihove službene brojke?” zapitao se ljutiti Zagrepčanin.

Perić nije iznimka, a čak se i na društvenim mrežama pokrenula se prava rasprava. Građani se slažu da je račun za grijanje vode prevelik i da je potrebno pisati žalbu.

HEP će storno računa napraviti jedino ako je žalba opravdana

Perić je HEP Toplinarstvu poslao prigovor na koji je dobio odgovor u kojemu, kaže, s jako puno riječi nisu rekli ništa, osim da se može žaliti. Svoj račun, kaže, ne planira platiti sve dok mu na žalbu ne odgovore.

Kako piše Večernji list, iz HEP Toplinarstva na njihov su upit objasnili da svaki korisnik ima pravo na reklamaciju, a onda će se ponovnim izlaskom na teren i očitanjem mjerila vidjeti je li opravdana.

Moguće je da su korisnici u sedmom i u osmom mjesecu potrošili istu količinu tople vode iako su u kolovozu bili radovi. Mnogi su u srpnju bili na godišnjem i možda su više trošili toplu vodu kada su radovi bili gotovi“, kazali su iz HEP Toplinarstva dodavši svatko, unatoč žalbi, treba platiti nesporni dio računa, odnosno fiksne troškove.

Pokaže li se da je žalba opravdana, u HEP-u će napraviti storno računa za njegov sporni dio.


Komentari